Івано-Франківськ

Вже втретє: у Польщі невідомі пошкодили українські вагони з бобами (ФОТО)

Укрзалізниця вже втретє звернулася до правоохоронних органів Польщі з цього приводу.

Вже втретє: у Польщі невідомі пошкодили українські вагони з бобами (ФОТО)

У день другої річниці повномасштабного російського віськового вторгнення, 24 лютого, біля 9 ранку  в Польщі невідомі пошкодили вантажні вагони з бобами. Системне знищення української агропродукції схоже на сплановані диверсії. Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише ПІК.

“Наша країна обороняється і виживає також і завдяки фермерам. Отже ті, хто вчинили ці злочини точно не зацікавлені в українському мирі і перемозі цивілізованого світу. Ми закликаємо правоохоронні ограни Польщі дати негайну реакцію”, – прокоментував віце-премʼєр-міністр Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що поляки вже двічі висипали українське зерно на кордоні. 23 лютого українська урядова делегація планувала зустріч з польською стороною на кордоні, проте вона не відбулася. 

Прем’єр-міністр пояснив правду, яку мають почути поляки та польські фермери, аби зрозуміти безглуздість блокади кордону:

  • По-перше, останні 5 місяців Україна не продає своє зерно на польський ринок. Україна не продає свою кукурудзу, насіння соняшника та ріпак на польський ринок! Наш Уряд 16 вересня минулого року прийняв рішення про ліцензування експорту частини агропродукції. Тобто, без дозволу Польщі зараз неможливо експортувати зерно, кукурудзу, ріпак та соняшник на польський ринок.
  •  По-друге, через Польщу українське зерно їде тільки транзитом. Через польський кордон сьогодні проходить лише 5% нашого аграрного експорту. Тоді як основний маршрут — це «зерновий коридор» через Чорне море.
  •  По-третє, блокада б’є по всій польсько-українській торгівлі, по економіці наших країн. Від неї програє не лише Україна, від неї програють польські підприємці, які експортують на наш ринок товарів на 12 млрд доларів щороку.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено