Івано-Франківськ

У Калуші випікатимуть фірмовий торт із солоною карамеллю (ФОТО)

Торт невдовзі з'явиться у продажу.

photo1709029591 4 scaled

На фото: “Калуський торт” у вигляді пляцка спечений для дегустації журналістами

У Калуша з’явиться фірмовий торт – “калуський”. Випікатимуть його у пекарні «Матусин хлібчик», що відома серед калушан, повідомляє ПІК.

“Калуський торт буде із солоною карамеллю, тому що в Калуші видобували сіль. Інші складові рецепту поки тримаємо в секреті. Він вже запатентований. Його вага буде близько 700 грамів, коштуватиме до 300 гривень”, – розповіла журналістам в рамках престуру засновниця пекарні Віра Кицман.

Наразі працюють над створенням упакування для торта. Планується, що там буде зображена вишивка та бандерівський шлях – від Калуша до Угринова.

Також журналістам презентували й хліб, спечений за унікальним рецептом.

“Хліб – це моя любов. Наш хліб чим унікальний, тим що він бездріжджовий, йде на житній заквасці та печений на дровах. Ми з перших днів війни пекли багато хліба, передавали його переселенцям, через волонтерські центри, на фронт”, – розповідає засновниця пекарні Віра Кицман. 

Нагадаємо, Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України організувало престур у Калуську громаду. Як зазначив міський голова Андрій Найда, Калушу є що показати і чим похвалитися

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено