Івано-Франківськ

“На прийняття рішення буде від 6 до 12 годин”, – Андрій Найда про час “Х” для Калуша

«Треба в комплексі шукати вирішення питання», - каже мер Калуша про найгострішу проблему міста.

111 2 scaled

Міський голова Калуша Андрій Найда під час зустрічі з журналістами, яка відбулася в рамках прес-туру регіонального відділення Асоціації міст України в Калуську громаду, розповів про ризики, пов’язані із критичною ситуацією, що склалася з очисними спорудами. Адже міст може залишитися без електропостачання та водопостачання.

Відповідаючи на запитання журналіста ПІК, очільник Калуша зауважив, що треба в комплексі шукати розв’язання проблеми. Адже питання стоїть не тільки в електроенергії, а ще й працівники від вересня минулого року не отримують заробітну плату підприємстві “КАРПАТНАФТОХІМі”, якому належать ці стратегічні об’єкти.

«В будь-який час люди можуть просто піти з тих очисних споруд. Тому я на це роблю акцент перш за все. Адже поки триває опалювальний період, поки вони від ТЕЦ отримують електроенергію, це ще куди не йшло… Як тільки закінчиться опалювальний період, настане час «Х». Ми вже кажемо, що не маємо це  допустити», – наголосив Андрій Найда.

За його словами, часу на відновлення буде дуже мало, адже на очисних спорудах є спеціальний мул, в якому є бактерії, що потребують системної підтримки їхньої життєздатності. Прийняти рішення потрібно буде від шести  до дванадцяти годин.

«Я про це казав Світлані Онищук. «Якщо ви не приймете рішення, то через 12 годин ці бактерії помруть. Їх треба буде витягувати екскаваторами, десь утилізовувати, закупляти нові. А це мільйоні доларів та  роки часу. Тобто це серйозна проблема» – каже очільник Калуської громади.

Він також додав, що на жодне їх звернення, чи то на РНБО, чи на міністерства, відповідей наразі не було.

«Деякі заступники обласної голови кажуть нам, щоб ми взяли їх (ред. – очисні споруди) в комунальну власність. Але немає такого механізму. Немає й такого, щоб ми заплатили ТЕЦ 700 мільйонів, а ТЕЦ заплатить ці гроші «Карпатнафтохім». Нам державна боргує 560 мільйонів. Немає такого взаємокола, щоб всім було добре», – резюмував Андрій Найда.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено