Івано-Франківськ

У Міністерстві освіти повідомили, чому багато університетів не хочуть об’єднання

Найважливіший спротив пов'язаний з амбіціями ректорів.

У Міністерстві освіти повідомили, чому багато університетів не хочуть об'єднання

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що частина вишів в Україні не хоче об’єднуватися з іншими у межах оптимізації мережі закладів вищої освіти.

Про це заявив заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький і додав, що що під час об’єднання двох або більше університетів залишається керувати лише один ректор. А це болісний процес для лідера, пише ПІК.

Винницький при цьому зауважив, що МОН не планує скоротити кількість викладачів.

“Навпаки, ми зараз зменшуємо певне навантаження викладача, для того, щоб забезпечити ту кількість педагогів. Питання не в економії, питання в тому, щоб покращити якість освіти”, – повідомив посадовець.

Також заступник міністра освіти наголосив, що після об’єднання вишів студенти не втрачають своїх освітніх програм, а продовжують навчання на умовах вступу. Винницький при цьому зазначив, що у нашій країні – забагато університетів. І додав, що 15 років тому в Україні було 650 тисяч випускників шкіл, цього року – 350 тисяч. У середньому у вишах було близько 10 тисяч, стало – 5 700.

Посадовець при цьому додав, що на сьогодні держава не може розраховувати на іноземних студентів. І акцентував на тому, що ця реформа має на меті покращити якість освіти. Студенти при цьому повинні отримати більші можливості щодо вибору предметів.

“У більшому закладі – більші можливості для студента обирати предмети. Є більша конкуренція між викладачами. Відповідно, ми формуємо середовище, яке є більш конкурентне”, – резюмував Винницький.

Читайте також у ПІК: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено