Івано-Франківськ

В Україні можуть закрити школи, де навчається менше 45 дітей

Таке нововведення може запрацювати вже з першого вересня 2025 року.

В Україні можуть закрити школи, де навчається менше 45 дітей

Уряд України планує не дозволяти витрачати державні кошти на школи, у яких навчається менш ніж 45 учнів. Також посадовці пропонують не фінансувати школи, де здобуває освіту менш ніж 60 дітей з 1 вересня 2026 року. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки, пише ПІК.

Кабмін вже погодив відповідні зміни до Порядку та умов надання освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам. У Міносвіти кажуть, що таке рішення має стимулювати підвищення ефективності шкільної мережі та якості освіти.

“Також уряд погодив, що розподіл освітньої субвенції на 2024 рік здійснять без урахування додаткових годин навчального плану на окремі предмети, факультативні курси, індивідуальні заняття тощо та із застосуванням понижувального коефіцієнта 0,89”, – йдеться у повідомленні.

Також збільшили розміри сум простою для вчителів шкіл та інклюзивно-ресурсних центрів. Зокрема, до розрахунку простою додали дні відпустки з огляду на середньомісячну зарплату вчителя, а також матеріальну допомогу на оздоровлення.

У 2024 році для бюджетів територіальних громад застосують розрахункову наповнюваність класів, визначену на 2022 рік. Розподілятимуть освітню субвенцію на основі кількості учнів шкіл, училищ та студентів коледжів станом на 1 жовтня року.

Читайте також у ПІК: 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено