Івано-Франківськ

На Прикарпатті прийняли ланей та оленів із зони бойових дій

У Центрі реабілітації кажуть, що навмисне відібрали лише самців.

photo1710609993 scaled e1710610017367

На Прикарпатті прийняли 5 молодих ланей європейських та 6 плямистих оленів, що були вивезені із зони бойових дій минулого року.

Ці тварини у липні 2023 року були доставлені волонтерами до Екопарку Ковалівка, повідомляють на фейсбук-сторінці Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи, пише ПІК

“Тварини містилися у карантинному вольєрі площею 10 га на території розплідника степових тварин. Адаптація до нових умов та реабілітація тварин проводилася протягом семи місяців. Тварини були соціалізовані в єдину групу та адаптовані до умов вольєрного (напіввільного) утримання”, – йдеться у повідомленні.

Громадська екологічна організація «Еко-Галич» погодилась прийняти на реабілітацію у підпорядкований їй Центр відтворення та збереження екосистем Касова Гора тільки самців перелічених тварин.

“Відтак, 4 березня 2024 року, після перетримки у карантинному вольєрі та ветеринарного огляду, Екопарк Ковалівка передав ГО “Еко-Галич” 3-х самців лані та 2-х самців оленя плямистого…. Перевезені з Екопарку Ковалівка олені зараз мають гарні умови і маємо надію справляться з важливим завданням – відтворенням цінної лучно-степової екосистеми урочища Касова Гора”, – йдеться у дописі.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено