Івано-Франківськ

В чому особливість поклонів під час Великого посту: пояснення священника

У понеділок, 18 березня в Україні починається Великий піст, який триватиме до 4 травня.

В чому особливість поклонів під час Великого посту: пояснення священника

Прикарпатський священник з Косівщини Юліан Тимчук пояснив у чому особливість поклонів під час Великого посту. За його словами, упродовж Великого посту поклонів не творять від вечора п’ятниці до вечора неділі, пише ПІК.

У дні великих свят, від Різдва Христового до Хрещення Господнього, від Великодня до П’ятидесятниці, а також причасникам у день Причастя земні поклони творити не треба.

“Доземний поклін робимо так: стаємо рівно і хрестимося. Після хресного знамення стаємо на коліна і чинимо поклін, припадаючи руками до землі і чолом торкаючись (або майже торкаючись) до землі, після цього знову встаємо на ноги”, – написав отець Юліан у соцмережі.

Священник відзначив, що немає церковних приписів творити земні поклони поза Великим постом, так само неправильно бити великі поклони і під час Божественної літургії (окрім поклоніння Тілу і Крові Христовим у особливі визначені моменти).

“Для християн сенс поклону полягає не стільки в прихиленні до землі, скільки у моменті піднесення з неї. Коли ми стаємо навколішки, свідчимо, що ми грішні. Але коли ми піднімаємося з колін, покаявшись, то свідчимо, що Господь прощає нам, звільняє від рабства гріха і відкриває для нас Царство Небесне”, – додав о. Юліан.

До слова, раніше священник з Криворівні Іван Рибарук розповів, чому в храмі гаснуть свічки.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено