Івано-Франківськ

“Маніпуляції та безпідставні звинувачення”, – департамент архітектури про справу “Під Лиликом”

У Департаменті містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради прокоментували перебіг справи щодо будинку-пам’ятки на Шевченка,12, відомої як «Під Лиликом».

f1a8f21ee929fea7

До Департаменту надійшла заява на видачу містобудівних умов та обмежень щодо реконструкції будинку на вулиці Шевченка, 12, у м. Івано-Франківську, розповідає ПІК.

За результатами її розгляду, рішенням Департаменту було відмовлено у видачі містобудівних умов і обмежень. Підставою для відмови є частина 4 статті 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а саме невідповідність намірів забудови вимогам містобудівної документації на місцевому рівні.

Зокрема, об’єкт на вулиці Шевченка, 12 у м. Івано-Франківську є пам’яткою архітектури місцевого значення та знаходиться в межах історичного ареалу м. Івано-Франківська, згідно з рішенням Івано-Франківської міської ради від 15.02.2018 р. № 54-18 «Про погодження проекту «Місто Івано-Франківськ. Історико-архітектурний опорний план», а також відповідно до розпорядження представника Президента України в Івано-Франківській області від 23.03.94 року № 77 «Про доповнення до переліку пам’яток містобудування та архітектури місцевого значення».

Законом України «Про охорону культурної спадщини» не допускається проведення таких будівельних робіт як «реконструкція» на пам’ятках архітектури.

Замовник не погодившись із рішенням Департаменту містобудування та архітектури про відмову у видачі містобудівних умов та обмежень вирішив звернутися до суду для отримання містобудівних умов та обмежень.

«Зауважимо, що в судових засіданнях представник позивача вдається до маніпуляцій та безпідставних звинувачень. Зокрема, твердження адвоката сторони позивача щодо чинності містобудівної документації є голослівними свідченнями та незнанням предмету розробки, розгляду та затвердження містобудівної документації – історико-архітектурного опорного плану та генплану міста Івано-Франківська», – наголошують в Департаменті містобудування та архітектури.

При тому що під час засідань саме сторона позивача зверталась, зокрема, до представників ЗМІ щодо дотримання журналістської етики – не дотримуючись при цьому адвокатської етики. І звинувачуючи ЗМІ в прагненні отримати «гучні заголовки» – прагне отримати максимальну комерційну вигоду.

«Сподіваємося, що суд стане на бік Закону, захисту пам’яток архітектури та громади міста Івано-Франківська!», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, 19 березня в Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбулося чергове засідання у справі.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено