Івано-Франківськ

Встановили рекорд: майстри з усієї України за 5 годин розписали 800 писанок (ФОТО)

Створені писанки передадуть захисникам на фронт за допомоги Міжнародного штабу допомоги українцям.

Встановили рекорд: майстри з усієї України за 5 годин розписали 800 писанок (ФОТО)

В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів нашої держави. За 5 годин 530 учасників розписали 800 писанок. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, пише ПІК.

«Сьогодні, напередодні Великодня, нас об’єднала традиція писанкарства. Ми маємо знаходити світлі події, які нас згуртовують та додають життєвих сил для того, щоби ми могли боротися з ворогом, а також творити. Я дякую всім майстрам, які знаходять в собі натхнення і вкладають душу в це мистецтво. З вами ми впевнені, що традиція писанкарства не лише буде збережена, а передана майбутнім поколінням українців», – зазначив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Під час події генеральна директорка Книги Світових Рекордів Ганна Крисюк оголосила: «Протягом 5 годин 530 учасників виготовили 800 писанок. Рекорд України встановлено!».

Також під час фестивалю український шеф-кухар Євген Клопотенко провів майстер-клас, де показав, як зібрати Великодній кошик.

«В нашій організації є пріоритет: збирати кошти на продуктові набори для українців в прифронтових зонах та популяризувати культурну спадщину України, бо це нас ідентифікує у світі як націю. Цей захід саме про популяризацію нематеріальної спадщини — писанкарства, — зазначила співорганізаторка заходу, співзасновниця ГО «Інститут культури України» Марина Соботюк.

dsc0928 1024x683 1 scaled

dsc0676 1024x683 1 scaled

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено