Івано-Франківськ

Не треба багато зусиль: як смачно запекти м’ясо на Великдень (РЕЦЕПТ)

М'ясо після приготування залишиться соковитим та ніжним, якщо знати кілька правил.

Не треба багато зусиль: як смачно запекти м'ясо на Великдень (РЕЦЕПТ)

Щоб смачно запекти м’ясо у духовці на Великдень і воно було соковитим, не треба докладати багато зусиль. В першу чергу – правильний вибір свинини. Вона має бути свіжою.

Друге правило – правильний підбір спецій. Нічого не треба вигадувати. Максимум можете до солі та часнику додати мелений чорний перець або суміш перців. Третє правило – запікайте свинину в рукаві. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

Інгредієнти

  • м’ясо свинини (ошийок, корейка, передній та задній окіст) – 1 кг,
  • сіль – 15 г,
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.,
  • часник – 8 зубчиків,
  • олія – 1 ст. л.

Як приготувати

М’ясо помийте та обсушіть паперовими рушниками. Добре натріть сіллю, перцем та давленим часником, перекладіть у посуд. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодному місці на 6 або більше годин. А ще краще на добу. М’ясо змастіть олією та викладіть в рукав для запікання.

Розігрійте духовку до 180°C, запікайте м’ясо 1 годину 45 хвилин. Перевірити, чи пропеклось м’ясо, можна за допомогою вилки. Проткніть нею свинину. Якщо виходить прозорий сік, то м’ясо готове.

Дістаньте готове м’ясо з рукава та полийте соком, який утворився під час запікання. Коли м’ясо охолоне, обгорніть пергаментом. Перед подачею нарізайте поперек волокон.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено