Івано-Франківськ

Знадобляться перепустки: нові правила перебування на Шацьких озерах

Перепустки повинні мати як мешканці, так і туристи. Проте такі правила діють не для всіх.

Знадобляться перепустки: нові правила перебування на Шацьких озерах

Щоб відвідувати деякі території на Шацьких озерах, туристам потрібно буде оформити перепустки. Їх видаватимуть прикордонники. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Нові правила запроваджують через близькість до кордону з Білоруссю. Зокрема, підрозділ прикордонної служби видаватиме перепустки для перебування у 5-кілометровій смузі поблизу кордону.

“Перепустки повинні мати як мешканці, так і туристи. Проте такі правила діють не для всіх. Відтак населені пункти та місця масового відпочинку не належать до прикордонної смуги, тому прикордонники не мають там повноважень, щоб перевірити документи. Тож туристам там перепустки не потрібні”, – йдеться у повідомленні.

Секретар Шацької селищної ради пояснив, що інформація про те, що нібито власники баз відпочинку будуть зобов’язані передавати списки своїх гостей, не відповідає дійсності.

Проте перепустки будуть потрібні для відвідування окремих частин лісу. Також туристам доведеться зважати на нові правила перебування на деяких територіях. В протилежному випадку їх штрафуватимуть.

Щоб оформити перепустку, треба:

  • звернутися до прикордонного підрозділу. Дозволи видає 6 прикордонний загін у Волинській області;
  • написати заяву, надати копії паспорта, ідентифікаційного коду.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено