Івано-Франківськ

Маємо важливі перемоги: підсумки візиту прем’єра Дениса Шмигаля до Брюсселю

Зокрема, Європа створює новий Фонд для військової підтримки України.
Маємо важливі перемоги: підсумки візиту прем'єра Дениса Шмигаля до Брюсселю

На фото Денис Шмигаль та Урсула фон дер Ляйн

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про підсумки візиту до Брюсселю (Бельгія) цього тижня. Він зазначив про важливі перемоги в декількох напрямках, пише ПІК.

  • Україна отримала 4,5 млрд євро від ЄС для фінансування дефіциту нашого бюджету. Ще 1,5 млрд євро буде у квітні. Всього цьогоріч очікуємо на 16 млрд євро від Європейського Союзу.
  •  Європа створює новий Фонд для військової підтримки України. На цей рік — додаткові 5 млрд євро. Завдяки цьому буде більше зброї, більше техніки, а значить більше переваги на полі бою.
  •  Провели дев’яте засідання Ради асоціації Україна-ЄС. Загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію складає 77%. Це +5% за минулий рік.
  •  Передали План для Ukraine Facility Президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн. Очікуємо на його погодження. Цей план суттєво прискорить наш шлях до ЄС.
  •  У першій половині цього року маємо розпочати фактичні переговори про наш вступ. Переговорна рамка є. Очікуємо на затвердження найближчим часом.

“Переговори відбуватимуться одночасно з секторальною інтеграцією. Ключове для нас зараз — це продовження «економічного безвізу». Крок за кроком наближаємося до того, аби заморожені в ЄС російські активи працювали на перемогу та відновлення України. Перший крок — це передача доходів від заморожених активів. Далі — повна конфіскація. Шукаємо оптимальні рішення”, – додав Денис Шмигаль.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено