Івано-Франківськ

Навчається 45 дітей: очільник Богородчанської громади пояснив, чи закриють Хмелівську школу

За словами Ростислава Заремби, школу закривати не будуть.

"От виїжджають буси, а куди вони їдуть...": очільник Богородчан закликав не зневажати роботу волонтерів

Голова Богородчанської громади в ефірі програми”Позиція Галичини” пояснив, чи закриватимуть школу в селі Хмелівка, в якій навчається 45 дітей, пише ПІК. 

“Це дуже хороша гімназія, яка нещодавно відзначила свій 100-літній ювілей. З неї вийшли дуже багато талановитих людей, які досягли успіху в житті. Є вихідці з села, які допомагають цій школі. В цій школі навчається 45 учнів та працює 21 вчитель. Спостерігається негативна динаміка щодо учнів. Тобто ми взагалі не розуміємо, чи будуть діти в наступні роки”, – зазначив він.

Очільник громади наголосив, що школу закривати не будуть. Натомість залишать дошкільний підрозділ та початкову школу, а учні старших класів будуть навчатися у найближчій до населеного пункту гімназії.

“Вчителі також залишаться працювати. Ми мусимо дофінансовувати кошти на освіту з бюджету громади. Зокрема, у цьому році 15 мільйонів, які треба дофінансувати і ми це розуміємо”, – наголосив Ростислав Заремба.

Нагадаємо, Уряд вирішив не фінансувати з держбюджету зарплату вчителів, які викладають у школах з малою кількістю учнів (окрім початкових шкіл). З 1 вересня 2025 року це стосуватиметься шкіл, де вчиться менш як 45 школярів, а з 1 вересня 2026 року – шкіл, де вчиться менш як 60 дітей.

Нині в Україні є 539 шкіл, яких будуть стосуватися нововведення у 2025 році, і 1205 шкіл – у 2026 році. Громади як і раніше отримуватимуть кошти на навчання всіх дітей, але не зможуть витрачати їх на маленькі школи.

Читайте також у ПІК:

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено