Івано-Франківськ

Проблема не вирішується: Калуська міськрада звернулася до Кабміну та РНБО через ситуацію на “Карпатнафтохім”

Калуш може опинитися на межі техногенної катастрофи.

434220297 448181864399986 7365940028263658128 n scaled

Першого квітня Калуська міська рада провела позачергове засідання комісії ТЕБ та НС щодо проблем на ТОВ «Карпатнафтохім», оскільки є величезні ризики для громади. Під час засідання сформували звернення Кабміну та РНБО, а також до Івано-Франківської ОВА.

Як зазначив міський голова Андрій Найда у дописі на офіційній фейсбук-сторінці, з часу крайніх звернень до державних органів нічого не змінилося. «Карпатнафтохім» і досі живиться електроенергією від ТЕЦ, а працівники не отримують заробітну плату, пише ПІК.

“За поточний рік звільнилося вже 140 працівників і навіть сьогодні заяви на звільнення написали ще 22 людей. На 70 % скоротилося ремонтне управління. А усе устаткування працює під напругою, відповідно, дуже потрібні електрики та механіки. До того ж незмінною залишилася ситуація щодо бронювання військовозобов’язаних працівників. Їх мобілізовують.  Ситуація йде до того, що найближчим часом адмінперсонал просто не зможе управляти підприємством”, – пояснює Найда.

Відсутність необхідної кількості персоналу може призвести до аварійної зупинки роботи цехів припинення водопостачання та водовідведення до обʼєктів Товариства та сторонніх організацій, а також населення.

“Очисні споруди, цех водопостачання та каналізації включені в реєстр об’єктів критичної інфраструктури й повинні працювати в безперервному та безаварійному режимі… Припинення очищення господарсько-побутових стоків особливо критично для Калуської міської територіальної громади”, – додає Найда.

Очільник громади каже, що це проблема регіонального рівня та влада міста не може самостійно розв’язати всі проблемні питання.

“На комісії ми підтримали звернення «Карпатнафтохіму» до апарату РНБО України та до Кабінету Міністрів України. А також і до ОВА з тим, щоб врешті-решт було проведене державне засідання комісії ТЕБ та НС. Надіємося бути почутими, бо інакше – передбачені наслідки будуть вкрай критичними для всіх”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Калуш може опинитися на межі техногенної катастрофи через проблеми приватного підприємства «Карпатнафтохім», на якому вже півтора року ведуться певні слідчі дії. Через неможливість оплати підприємство вже відключили від електроенергії. Зараз вони на благодійних засадах користуються електроенергією Калуської ТЕЦ. Як зазначалося, це було можливо лише доки тривав опалювальний сезон.

«Карпатнафтохім» – це підприємство, яке має у своєму складі цехи критичної інфраструктури. Якщо будуть  відключені очисні споруди на «Карпатнафтохім», це призведе до зупинки водопостачання в місті, зупинки комунальних котелень, і зупинки роботи Калуської ТЕЦ, бо і вона не буде отримувати воду на підживлення.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено