Івано-Франківськ

Ексміністр МВС Аваков вирощує фундуки на Закарпатті

Родина ексміністра володіє одним з найбільших садів фундука площею 900 га.

Ексміністр МВС Аваков вирощує фундуки на Закарпатті

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зайнявся вирощуванням фундука. Компанія «Карпатські золоті горішки» Авакова розташована у Закарпатській області, ближче до європейських ринків. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

“Арсен Аваков, його дружина Інна Авакова та бізнес-партнер Ігор Котвіцький офіційно стали власниками ТОВ «Карпатські золоті горішки» у 2023 році, хоча компанію й раніше пов’язували з групою ексміністра «Інвестор»”,- йдеться у повідомленні.

Фундук, або ліщиновий горіх – один з найпопулярніших горіхів серед українських садівників. У 2023 році в Україні заклали приблизно 2 300 га нових садів, більш ніж половина з них – горіхові та черешневі насадження. Серед горіхових садів 80% – це насадження ліщини. Фундук починає приносити прибуток вже через три роки.

До слова, Арсен Аваков має вірменське походження, тривалий час жив та працював у Харкові. Обіймав посаду голови Харківської обладміністрації з 2005 до 2010 року, колишній депутат Харківської облради.

Входив до складу РНБО, Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2012 з футболу, Національної ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Народний депутат України 7-го і 8-го скликань. З 2014 до 21 вересня 2021 року був міністром МВС України.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено