Івано-Франківськ

Суттєво зміниться курс: що буде з доларом найближчими днями

Увечері. 9 квітня визначили курс в середньому 38,84/39,33 грн (купівля/продаж).

Суттєво зміниться курс: що буде з доларом найближчими днями

Найближчими днями в українських обмінниках може суттєво змінитися курс готівкового долара – знизитись у купівлі та зрости у продажу. За експертним прогнозом, до 12 квітня вартість американської валюти в них перебуватиме в межах від 38,5 до 39,5 грн. Про це пише ПІК з посиланням на Obozrevatel.

Така ж ситуація очікується і в банках, повідомив фінансовий аналітик Олексій Козирев. Він зазначив: у них вартість долара перебуватиме в межах від 38,4 до 39,55 грн. Увечері 9 квітня там визначили курс у середні 38,9/39,33 грн (купівля/продаж).

“При цьому наголошується: основна частина обмінників та банків продовжить працювати зі спредом (різниця між курсами продажу та купівлі) у межах 20-25 коп. Однак у період по 11 квітня він може бути розширений до 20-30 копійок – “з огляду на посилення валютних ризиків на міжнародних ринках”, – йдеться у повідомленні. 

Загалом, зазначає аналітик, попри затримку американської фінансової та військової допомоги, НБУ на найближчий час має досить великий запас міцності для утримання курсу гривні на прийнятному для нього рівні. Досягти ж цього вдалося, зокрема, за рахунок надходжень від:

  • МВФ;
  • міжнародних фінансових організацій;
  • “наших інших західних партнерів”.

“Такі резерви дозволяють мати певний тимчасовий люфт для гасіння тих чи інших фінансових “пожеж”. Що в умовах війни дуже важливо”, – розповів Козирев.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено