Івано-Франківськ

Прем’єр Денис Шмигаль повідомив про результати візиту до Словаччини

Зокрема, до кінця 2028 року обидві країни планують завершити реконструкцію та модернізацію електричного газопроводу «Мукачево – Вельке Капушани».

Прем'єр Денис Шмигаль повідомив про результати візиту до Словаччини

 Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про результати візиту до Словаччини, 11 квітня. Так, він окреслив амбітні плани, про які домовився з своїм словацьким колегою, пише ПІК.

“Словаччина зможе використати український морський нафтовий термінал. А також українські газосховища. Домовилися створити спільну робочу групу, яка допоможе диверсифікувати постачання ядерного пального на АЕС. А також опрацювати якнайшвидше скасування односторонніх обмежень на українську агропродукцію”, – написав Денис Шмигаль.

Окрім того, за його словами вже досягнута конкретна домовленість про запуск до кінця цього року прямого пасажирського залізничного сполучення Київ-Кошице.

“Запропонували Словаччині внести зміни до угод про статус низки пропускних пунктів на кордоні. Готуємося до перемовин із європейським фондом Connecting Europe Facility для залучення інвестицій в розвиток транскордонного залізничного маршруту Чоп — Чєрна-над-Тисою”, – додав український прем’єр. 

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено