Івано-Франківськ

У США пояснили, чому не допомагають Україні відбивати повітряні атаки рф

Америка не хоче входити у збройний конфлікт з росією.

У США пояснили, чому не допомагають Україні відбивати повітряні атаки рф

У Державному департаменті назвали причини, через які США не допомагають Україні відбивати повітряні атаки росії, хоча допомогли Ізраїлю збивати іранські ракети та дрони. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

«У нас було багаторічне партнерство в галузі безпеки з Ізраїлем, у рамках якого ми надавали їм пряму військову допомогу – не лише протягом двох років конфлікту, а й протягом десятиліть – і ми мали давні та широкі зв’язки між нашими збройними силами та ізраїльськими військовими. Україна перебуває в іншому становищі: ми не мали такої угоди з ними за кілька місяців до цього конфлікту», – сказав Міллер і нагадав, що США постачали Україні озброєння, у тому числі системи ППО для захисту від російських атак.

Міллер наголосив, що США не у стані збройного конфлікту з росією, а це необхідно, щоб американські літаки перебували в небі над Україною та брали участь у відбитті атак.

«І ми не збираємося вступати у прямий збройний конфлікт із росією. Президент Сполучених Штатів дав це чітко зрозуміти. Я думаю, що на користь американського народу не допустити прямого збройного конфлікту між Сполученими Штатами та росією, тому що ми не хочемо Третьої світової війни», – додав він.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено