Івано-Франківськ

Як обрати автомобільні склоочисники: основні різновиди та переваги

Своєчасна заміна склоочисника на вашому автомобілі — запорука безпеки і комфорту.

273159495 316323853843373 3847490320952315425 n scaled

автомобільні склоочисники (двірники)- це обов’язковий атрибут кожного автомобіля, що гарантує водію та його пасажирам безпеку у дорозі, оскільки завдяки їм досягається оптимальна видимість дорожнього руху за умов дощу чи снігу.

Саме з цієї причини кожен автовласник має відповідально ставитися до вибору та придбання двірників, які досить швидко зношуються, внаслідок чого експерти рекомендують проводити їхню заміну мінімум один раз на рік.

Опинившись перед вибором склоочисників, власник автомобіля повинен розуміти, що якісний склоочисник має відповідати наступним критеріям:

  • Легко прибирати забруднення з лобового скла, чи то сніг, краплі дощу, або бруд
  • Після руху двірника не повинні залишатися «розводи», які можуть спричинити аварійну ситуацію
  • Якісно проводити очищення лобового скла як на маленьких швидкостях, так і на великих
  • Мати стійкість до замерзання, що позбавить неприємних ситуацій у зимову пору року.

Щоб визначити необхідність заміни склоочисника, досить просто включити його і подивитися, чи після його роботи на склі залишилися «розводи» або підтоки — якщо так, то двірник слід замінити в максимально короткі терміни.

Сьогодні, зайшовши в інтернет-магазин автозапчастин і ознайомившись з асортиментом двірників, що є у продажу, розгубитися може навіть досвідчений автолюбитель, тому необхідно знати, якими бувають двірники загалом.

9O1wALsyPvZpHqukmdAIy RsZtVLCRPY

Різновиди двірників для автомобілів:

Усі автомобільні двірники можна умовно поділити на три різновиди: безкаркасні, каркасні та гібриди.

Каркасні двірники – класичний вид склоочисників, який найчастіше можна зустріти на легкових автомобілях. Конструкція таких двірників передбачає наявність системи спеціальних коромисел із шарнірним механізмом, за рахунок чого здійснюється щільне прилягання двірника до скла. До початку нового тисячоліття такі двірники випускалися із застосуванням металевих шарнірів. Вони відрізнялися невеликою вартістю, але мали малий термін експлуатації. Більше того, вони примерзали, що приносило безліч незручностей автовласникам.

Після 2000-х років виробники стали пропонувати двірники, в яких шарніри та осі виготовлені з пластику, що збільшило їх коефіцієнт корисної дії, а також довговічність, оскільки пластик виявився більш стійким до зносу. Але автовласникам, які вирішили придбати двірники подібної конструкції, варто пам’ятати, що не всі двірники мають однакову якість.иavtomobilnye stekloochistiteli

 

В теперішній час можна зустріти великий асортимент недорогих двірників, виготовлених з низькосортного пластику, який скрипить і погано прилягає до лобового скла, а отже процес очищення скла залишає бажати кращого. Основна перевага таких двірників полягає в їхній доступності.

Безкаркасні двірники – це більш сучасний варіант склоочисників, що має більшу довговічність. Такі двірники мають вигляд автомобільного спойлера, виконані вони з пластикових і гумових деталей. Причому гумове лезо знаходиться між пластиковим корпусом і підлягає заміні у разі зносу, що дозволяє заощадити відчутну суму коштів.

Такі двірники практично не бояться льоду, в них немає шарнірів, що швидко зношуються, а також вони мають відмінні аеродинамічні характеристики, що, як відомо, позитивно позначається на економічності автомобіля. Ще однією перевагою подібних двірників можна вважати їхню практично безшумну роботу.

1 22

Але, попри велику кількість переваг, безкаркасні двірники мають недолік, який полягає в тому, що всі вони виготовляються з урахуванням «викривлення» лобового скла під кожну конкретну модель автомобіля, тобто вони не універсальні. А також у них може відрізнятися система кріплень, яка поки не уніфікована різними виробниками.

Основні переваги безкаркасних склоочисників – більш тривалий термін експлуатації та ефективність, у той час, як недоліками є чимала вартість та не універсальність.

Гібридні двірники. Такі двірники мають суміжну конструкцію між каркасними та безкаркасними склоочисниками. Їх конструкція представлена ​​класичним каркасом із розташованими на ньому системами коромисел та шарнірів із невеликими пластиковими кожухами-спойлерами. Основна відмінність подібних двірників від двірників у класичному виконанні полягає у їхній більшій ергономічності – вони мають меншу висоту.

Переваги такого виду двірників майже повністю повторюють аналогічні у безкаркасних. Вони також мають відмінні аеродинамічні властивості, що дозволяє їх сильніше притискати до скла автомобіля, а система шарнірного каркаса допомагає буквально «обтікати» навіть скла, що мають високу випуклість.

2

Вартість гібридних склоочисників не мала, втім, вона з лишком компенсується терміном служби, який не менше 12-14 міс. Для порівняння інші види двірників працюють максимум 2-4 місяці, після чого вимагають заміни.

Гібридні двірники мають кращі властивості з очищення скла, що досягається за рахунок використання натуральної гуми, а не її синтетичних аналогів, а значить, збільшується стійкість до впливу сонячних променів, морозу та інших погодних умов. Основна перевага гібридного виду склоочисників криється в термін їх експлуатації, тоді як недоліком є ​​дуже відчутна вартість.

Який вид двірників вибрати?

Відповідь на це питання неоднозначна, оскільки купуючи двірники для своєї машини, водій відштовхується, насамеред, від власних фінансових можливостей та особистих уподобань.

Головне — пам’ятати, що купувати двірники бажано у спеціалізованих інтернет-магазинах автозапчастин, таких як ROOLER, що дозволить обрати якісну продукцію та порадує автолюбителів широким асортиментом.

269508243 4662090333882632 4223851188996070686 n scaled

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено