Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині виявили факт трудової експлуатації

Людей тримали у закритих кімнатах та примушували виконувати роботи різного роду. 

439857152 735226342107955 4867604888051381895 n scaled

На Івано-Франківщині виявили застосування трудової експлуатації. Це виявили під час оперативно-профілактичного заходу у закладі, де особи проходять реабілітацію від різного роду залежності, повідомляє Південно-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці, пише ПІК.

Зазначається, що під час опитування групи людей, які проходять реабілітацію, у тому числі малолітньої особи, якій виповнилося 13 років, з’ясували, що зазначених осіб утримують в закритих кімнатах із зачиненими вікнами, примушують до виконання різного роду робіт на території закладу, де вони проходять реабілітацію, забирають паспорти та інші документи, обмежують свободу у пересуванні тощо.

“У випадку відмови від виконання робіт до людей застосовували різні заходи впливу, такі як обмеження в солодкій їжі, обмеження куріння, заборона спілкування з родичами, встановлення позачергового прибирання, продовженням терміну реабілітації у закладі. Виявлені порушення містять ознаки застосування трудової експлуатації (примусової праці) до осіб, які проходять реабілітацію”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено