Івано-Франківськ

На Прикарпатті викрили масштабне наркоугрупування: скільки заробляли ділки (ФОТО)

До угрупування входили шість мешканців області. 

На Прикарпатті викрили масштабне наркоугрупування: скільки заробляли ділки (ФОТО)

На Прикарпатті заблокували діяльність міжнародних наркозлочинців, які щомісяця збували на понад 50 млн грн амфетаміну. Психотропи виготовляли у нарколабораторіях на території області. А необхідну сировину для виготовлення амфетаміну контрабандою ввозили з-за кордону. Про це повідомляє СБУ в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Очолював злочинну групу рецидивіст, який раніше відбував покарання за наркозлочини. Він створив наркоугруповання вже перебуваючи під судом за нові злочини з наркотиками. Правоохоронці задокументували збут психотропу через мережу міжнародних та загальноукраїнських Телеграм-каналів та Інтернет-магазинів”, – йдеться у повідомленні.

За матеріалами СБУ по всій території України відбулося понад 10 затримань дилерів, які купували амфетамін у фігурантів через систему «закладок» та поштових відправлень з особливо великими обсягами речовини – від 1 до 10 кілограмів.

“Психотропи збували також за кордон. Зокрема, СБУ затримала кур’єра, який віз контрабандою до однієї з сусідніх країн три кілограма психотропної речовини. Загалом, СБУ задокументувала понад 40 епізодів злочинної діяльності угруповання. СБУ та поліція затримали організатора і трьох його спільників під час виготовлення 40 кілограмів амфетаміну вартістю понад 25 млн грн за цінами «чорного ринку». П’ятого члена групи затримали після обшуків”, – додають в СБУ.

Тіло шостого учасника злочинної групи незадовго до спецоперації виявили закопаним у лісі, розслідування з цього приводу триває. Під час 32 обшуків, які пройшли в ході спецоперації з блокування діяльності наркоугруповання, правоохоронці вилучили:

  • понад 50 кг амфетаміну;
  •  лабораторне обладнання;
  •  фенілнітропропен та інші прекурсори;
  •  грошові кошти;
  •  8 транспортних засобів, які зловмисники ввозили в Україну під виглядом благодійної допомоги ЗСУ і використовували в злочинній діяльності.
За результатами вжитих заходів, 5 фігурантів провадження затримали.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено