Івано-Франківськ

До університету нафти і газу завітали представники Офісу “Горизонт Європа” в Україні (ФОТО)

Вони приїхали, щоб змотивувати науковців університету та області брати участь у грантових програмах фонду.

До університету нафти і газу завітали представники Офісу "Горизонт Європа" в Україні (ФОТО)

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, 29 квітня відбулася зустріч представників Національного фонду досліджень України з науковцями, освітянами, представниками бізнесу та громадських організацій міста та області, пише ПІК.

Захід під назвою «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа” організований ІФНТУНГ спільно з Національним фондом досліджень. 

“Це фактично такий інформаційно-просвітницький форум пов’язаний із ознайомленням нашого університету, інших університетів регіону з можливостями грантової підтримки Національного центру досліджень України та інструментами, які надає програма «Горизонт Європа» для реалізації таких проєктів. Ми – енергетичний університет, університет, який працює уже над питаннями енергетичного переходу, що є актуальним сьогодні, як у науковому, просвітницькому плані, так і у співпраці з європейськими партнерами, тому така зустріч нам добавляє позитиву в комунікації та сприятиме розвитку хороших партнерств у майбутньому”, – зазначив ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик.

photo 2024 04 29 13 42 32 2 scaled

На фото ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик

Це дводенний захід. У понеділок, 29 квітня його учасники говорили про різноманітні програми, проєкти підтримки вітчизняних науковців, інноваторів, дослідників, зокрема від Національного фонду досліджень України, а друга робоча частина зустрічі, яка відбудеться у вівторок, 30 квітня, присвячена власне Рамковій програмі Європейського союзу з досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

“Ми щиро хочемо, щоб та інформація, з якою ми з вами поділимося, допомогла вам подаватися на програми Національного фонду досліджень, зокрема його частиною є Офіс “Горизонт Європа”, який фінансується ЄС. Чому ми фізично приїхали такою потужною командою? Щоб надати можливість розуміння того, як змагатися за гранти. У вас унікальний заклад вищої освіти, зі своєю специфікою, своїм спрямуванням і хтозна, можливо, у рейтингу європейської комісії, якраз такі університети й будуть перемагати, їх рейтинг буде підвищуватися”, – сказала виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька.

До університету нафти і газу завітали представники Офісу "Горизонт Європа" в Україні (ФОТО)

На фото Ольга Полоцька

Довідково: 4 липня 2018-го, Кабінет Міністрів шляхом реорганізації Державного фонду фундаментальних досліджень створив Національний фонд досліджень, покликаний забезпечувати грантову підтримку для вчених України. 

Повноцінно фонд запрацював лише 2020-го, оскільки протягом півтора року тривали процедури нормативно-правового забезпечення діяльності НФДУ. Його мета полягає в підтримці розвитку науково-дослідного потенціалу та стимулюванні інновацій в Україні.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено