Івано-Франківськ

Як отримати грант та залучити кошти: для підприємців Чернігівщини та Сумщини провели бізнес-тренінги (ФОТО)

Такі навчальні тренінги підсилюють діяльність малого та середнього бізнесу.

Znimok ekrana 2024 05 02 140414

Представники малого та середнього бізнесу Чернігівщини та Сумщини взяли участь у бізнес-тренінгах, щоб обговорити написання та подання заявок на отримання грантів.

Заходи відбулися в рамках проєкту «Розвиток грантової спроможності ОМС та бізнесу», який впроваджується в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами.

Керівник бізнес-асоціації “4Бізнес” Богдан Мосунов розповів учасникам з Сумщини як розробити якісні проєктні заявки та де залучати фінансові ресурси.

Znimok ekrana 2024 05 02 103620

«Під кожен донорський запит можна писати проєкт і можна його вигравати. Якщо ми будемо чекати «зручний» проєкт – втратимо багато можливостей. Подаватися потрібно максимально всюди», – підкреслив Богдан Мосунов.

Майже сотня учасників заходів мали змогу не тільки дізнатися, що таке грантрайтинг, але й поділитися власним досвідом отримання грантів від різних організацій та держави.

Znimok ekrana 2024 05 02 141620

«Я відкрила фітнес-центр за грантові кошти. Маю двох найманих працівників. Чекаю від зустрічі як фінансової підтримки, так і отримати інформаційну базу, як краще та ефективніше працювати», – підкреслила учасниця з Чернігівщини.

Під час бізнес-тренінгів підприємці також обговорили можливості відкриття власного бізнесу.

Znimok ekrana 2024 05 02 123959

«Скоріш за все це буде розвиток бізнесу у своєму місті. Зараз у процесі відкриття власного магазину з продажу крафтового пива, а в майбутньому, можливо, по Сумській області відкрити невеличку крафтову пивоварню», – поділилася думками Анна Смірнова з Сумщини.

Грантовий гід Ірина Фіщук зазначила, що гранти надаються безоплатно і без повернення. Однак вони потребують високого рівня прозорості. Якісна комунікація та постійне звітування підсилюють можливість отримання грантів в майбутньому.

Znimok ekrana 2024 05 02 142045

До слова, представники малого та середнього бізнесу матимуть ще три тренінги та менторський супровід щодо підготовки заявки на програму “Гранти на власну справу”.

Переглядайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено