Івано-Франківськ

У Тернопільській області депутатку й селищного голову підозрюють у махінаціях з котлами

Депутатка застосувала спрощену систему закупівель, визначила економічно невигідного переможця закупівлі опалювальних котлів для навчальних закладів громади

У Тернопільській області депутатку й селищного голову підозрюють у махінаціях з котлами

Селищному голові та депутатці з Чортківського району, в Тернопільській області повідомили про підозри у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності. Про це повідомляє поліція області, пише ПІК.

“Підозрювана неналежно виконала свої службові обов’язки. Вона визначила економічно невигідного переможця закупівлі опалювальних твердопаливних котлів для навчальних закладів громади. Внаслідок її дій було укладено економічно невигідні для бюджету селищної ради договори, вартість яких на майже 300 000 гривень вища за роздрібну вартість зазначених товарів в інших продавців”, – йдеться у повідомленні.

А селищний голова шляхом видачі офіційних документів підтвердив факт отримання вказаних котлів та на підставі його вказівки товари були оплачені у 2022 році на загальну суму 1 618 400 гривень, у той час, як насправді вони ще перебували на території заводу виробника.

Фактично вказані котли були доставлені селищній раді лише 2023 року, після того, як поліцейські розпочали кримінальне провадження за вказаним фактом. Таким чином, службовець підробив завідомо неправдивий офіційний документ.

“55-річному посадовцю інкриміновано службове підроблення, а 47-річній депутатці повідомили про підозру у службовій недбалості. Їм загрожує до трьох років ув’язнення”, – додають у поліції.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено