Івано-Франківськ

НАТО створює посаду спеціального представника в Україні: що відомо

Ідею ще обговорюють, але у разі ухвалення вона має бути оприлюднена на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні.

НАТО створює посаду спеціального представника в Україні: що відомо

У Північноатлантичному Альянсі (НАТО) обговорюють створення посади спеціального представника в Україні. Зазначається, що такий представник знаходитиметься у Києві, оскільки НАТО планує збільшити свої довгострокові зобов’язання перед Україною на тлі війни з росією. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло. 

«Ми шукаємо шляхи інституціоналізації частини двосторонньої підтримки, яка надходить до України, і введення її в НАТО, щоб забезпечити більшу узгодженість цієї допомоги та адекватний розподіл тягаря між Альянсом у нашій колективній підтримці України», – заявила посол США в НАТО Джуліанна Сміт.

Зауважимо, запропонований крок обговорюється на тлі дебатів між країнами-членами НАТО про те, чи слід розгортати власні війська на території України. Деякі західні чиновники схвалюють створення посади посланника, який контролюватиме поставки зброї.

Водночас низка країн Альянсу виступає проти цієї ідеї. На їх думку, створення такої посади в Києві нагадує «втішний приз» у той час як Україна чекає на повноцінне членство у блоці.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено