Івано-Франківськ

Як у Великобританії поховали чоловіка королеви (ФОТО)

Через карантинні обмеження на церемонії прощання з принцом Філіпом були тільки 30 осіб.

f0559d6 ph3

У Великобританії, в суботу, 17 квітня, пройшли похорони чоловіка королеви Єлизавети II принца Філіпа, який помер у віці 99 років. Траурна церемонія проходила з обмеженнями через COVID-19 – присутніх було всього 30 чоловік, пише ПІК.

Як інформують відкриті джерела з посиланням на повідомлення The International Business Times, принца Філіпа поховали в усипальниці, де також покояться батько Єлизавети II – король Георг VI, королева-мати Єлизавета і сестра принцеса Маргарет.

685e74f ph12

Смиренно і без сліз: королева Єлизавета II проводила свого чоловіка в останню путь. Разом вони були 73 роки. Ймовірно, це стало одним з найважчих випробувань для королеви. З моменту смерті чоловіка Єлизавета II помітно схудла і змарніла.

20210417 zaa ap2 097 scaled

На похорон Єлизавета II наділа  чорне пальто, яке прикрасила брошкою Річмонд з перлами і діамантами. Цю прикрсу виготовили в 1893 році для бабусі Єлизавети Марії Текскої.

На церемонії прощання Єлизавета II слідувала за труною чоловіка в авто одна, поки інші члени королівської сім’ї пішки супроводжували катафалк до каплиці Святого Георгія.

На церемонії були присутні родичі принца Філіпа. Крім них запросили його особистого секретаря Арчі Міллер-Бейквелла, який служив Філіпу багато років, двох пажів, двох камердинерів і начальника особистої охорони. О 15:00 за лондонським (17:00 за Києвом) часом пам’ять померлого вшанували хвилиною мовчання.

В Британии похоронили принца Филиппа. В последний путь его проводили всего 30 человек. Фото

Під час процесії рідні брати (онуки покійного) Вільям і Гаррі йшли не поруч – між ними знаходився Пітер Філлпіс, син принцеси Анни. Це було зроблено за розпорядженням королеви.

Всупереч традиціям Великобританії ніхто з присутніх на похоронах не надів військову форму. За однією з версій це може бути пов’язано з тим, що принц Гаррі більше не має права з’являтися в ній на публіці.

Дружини Гаррі – Меган Маркл, у якої не склалися стосунки з королівською сім’єю, – на похороні не було: начебто лікарі не дозволили летіти з Каліфорнії до Великобританії, тому що в даний час вона знаходиться на пізніх термінах вагітності.

Принца Філіпа поховали в королівській усипальниці при каплиці Святого Георгія. Однак коли помре його дружина, Філіпа перепоховають і подружжя буде спочивати разом в Меморіальної каплиці Георга VI, де поховані батьки королеви.

Читайте також:

Помер чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II Принц Філіп. Йому було 99 років

На Яворівському полігоні Денис Шмигаль подякував американським партнерам – передає кореспондент ПІК у Львові

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено