На Тернопільщині жінка не розуміє, від чого вода у каструлі, в якій варилася картопля позеленіла. Про це у соцмережі повідомила Лілія Кондрат, пише ПІК.
“Варили вчора на вечерю, картоплю з’їли, воду якось не вилили. На ранок вода позеленіла) Ми поки колір не змінили)))”, – написала жінка.
Також пані Лілія запитує:
1. То звичайна реакція на метал каструлі, просто порядні газдині не маринують воду цілу ніч, а виливають відразу?
2. То особливий сорт картоплі?)
3. То була не картопля?)
У коментарях людини мають свою думку з приводу того, чому вода стала зелена.
- Здайте в лабораторію ,будете знати ,що то за молода картопля.
- То вийшла хімія якою ту бараболю кропили.
- Такої реакції ще не бачила, росла в селі, моя бабуся мала її різні сорти і ні один так воду не фарбував.
- Зараз все хімічне. Може дійсно сама вода якісь елементи має в собі та і картопля. Ось вам і реакція.
- Нема клопоту. В молодій, незрілій картоплі вміст соланіну набагато вищий, ніж у зрілій – це її захист, коли нема шкірки. Ймовірно, в ранньостиглих сортах він ще більший. Не пийте цю воду – цапками станете. І не їжте зеленої картоплі, як чукчі жовтого снігу. Тай всьо. В мене теж колись зеленіла вода на другий день, якщо що.
- Це від хімічних добрив для швидкого росту картоплі. Нітрати, нітрити, сульфати.. великий вміст соланіну.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг