Івано-Франківськ

Українців можуть позбавити земельних ділянок: назвали причини

Окрім інших видів контролю, перевірятимуть покупців і встановлювати кінцевого бенефіціарного власника землі.

opros ukraincy trebujut referendum chto by progolosovat protiv prodazhi zemli 1d55fa5

Українці можуть залишитися без своїх земельних ділянок через їх конфіскацію. Про це заявив міністр аграрної політики Роман Лещенко під час години запитань до уряду, повідомляє agroreview.com, пише ПІК.

Уточнюється, що державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру зможе подавати в суд позови про конфіскацію земельних ділянок.

“По-перше, конфіскація можлива в разі порушення вимог щодо площі сільськогосподарських земель. По-друге, відібрати ділянку можуть, коли власник був зобов’язаний відчужувати землю (купівля-продаж або дарування) відповідно до закону, але цього не зробив”, – йдеться у повідомленні.

Міністр підкреслив, що в Україні будуть проводитися відповідні перевірки. Так, перевірятимуть покупців і встановлювати кінцевого бенефіціарного власника.

Крім того, покупців землі перевірять на приналежність до переліку осіб, пов’язаних із здійсненням терористичної діяльності і на наявність санкцій.

“За результатами перевірки нотаріус зобов’язаний скласти відповідний протокол. У разі виявлення порушень відповідний орган буде звертатися в суд про конфіскацію відповідної земельної ділянки”, – резюмував Лещенко.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено