Івано-Франківськ

Франківська лабораторія отримала міжнародний сертифікат ЄС

Наявність сертифікату дозволяє лабораторії демонструвати свою компетентність, підвищуючи впевненість у своїй роботі як на національному, так і міжнародному рівні.

o chem govorit analiz vody 850x450 1 scaled

У Франківську лабораторія моніторингу вод Західного регіону отримала сертифікат про акредитацію відповідно до вимог ДСТУ у сфері хімічних та фізико-хімічних методів випробувань поверхневих, зворотних (стічних), підземних вод та ґрунту.

Про це повідомляє ПІК з посиланням на Державне агентство водних ресурсів України.

Акредитація згідно з європейськими стандартами ISO/IEC 17025:2019 – це:

  • достовірні та надійні результати вимірювань;
  • співставність даних з європейськими лабораторіями;
  • якісна система менеджменту лабораторією;
  • нові можливості в частині надання послуг.

Сертифікат складається з двох частин: частина, яка стосується управління лабораторією, та технічна частина щодо вимог для методів вимірювань.

Понад рік фахівчині лабораторії активно працювали над впровадженням вимог в частині акредитації відповідно до європейських стандартів.

“Кращий досвід країн ЄС освоїли в рамках робочих візитів та тренінгів фахівців лабораторії в частині підготовки до акредитації. Відвідали лабораторію Агенції навколишнього середовища Австрії, Центральну дослідну лабораторії Головної інспекції з охорони довкілля Республіки Польща, взяли участь у скринінгу забруднюючих речовин у басейні Дністра спільно з лабораторією Інституту навколишнього середовища (Словаччина)”, – розповідають про шлях до отримання акредитації працівники лабораторії.

243263026 3069041159999908 7719450529973225996 n

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено