Івано-Франківськ

8 квітня – яке сьогодні свято, що можна та що не можна робити в цей день

Сьогодні, 8 квітня, в православному календарі собор архангела Гавриїла.

pog 800x445 1

Гавриїл є одним із вищих ангелів. Разом з архангелом Михаїлом вважається вісником добрих новин, тим, хто особливо ставився до людства. В Біблії Гавриїла описують як охоронця обраного народу, пише ТСН.

Архангел Гавриїл приніс чимало благих вістей. Зокрема, він з’явився священникові Захарію і сказав, що в того народися син Іоанн Предтеча, дружинам-мироносицям розповів про Воскресіння Спасителя, батькам Богородиці — про народження Діви Марії, а самій Діві про те, що вона стане матір’ю Ісуса Христа.

Також, за повір’ям, саме архангел Гавриїл з’явився до пастухів і розповів їм, що народився Месія.

Прикмети

  • Якщо йде сильний дощ — буде хороший урожай грибів.
  • Погода 8 квітня вказує, яким буде 8 жовтня.
  • Заморозки — до холодної весни.

Що сьогодні не можна робити

За старих часів вірили, що все, що робиться саме цього дня, погано закінчиться. Тому намагалися не починати нових справ, утримувалися від поїздок і нових зустрічей. Не рекомендувалося займатися грошима, зокрема, позичати їх.

Що можна робити сьогодні

Здавна в цю дату селяни вже працювали на землі, щоб точно встигнути все зробити до сезону. Віряни йшли до храму, щоб помолитися архангелу Гавриїлу за добробут і здоров’я.

Який сьогодні день в Україні і світі

  • 8 квітня в Україні святкують День працівників військових комісаріатів. Військовий комісаріат відповідає за мобілізацію, облік, підготовку до служби, призов до війська. Праця військових комісаріатів досить важка та відповідальна, потребує стійкості духу і професіоналізму.
  • Також 8 квітня День карликового бегемота (Pygmy Hippo Day). Вперше відсвяткували 2013 року в Pygmy Hippo Foundation, яка є некомерційною організацією, що займається збереженням карликових бегемотів. Поки що ця подія не є глобальною, але у низці екологічних та природоохоронних заходів досить важливою. Карликові бегемоти живуть у густих лісах та болотах Західної Африки, проводять більшу частину життя біля води чи у воді.
  • А ще 8 квітня — Міжнародний день буддизму (International Buddhist Day). Дату святкування обрали на честь дня народження Будди Шак’ямуні, який є основоположником вчення. В Японії цю подію також називають Фестивалем квітів. Свято святкують приблизно 50 країн. Головна мета цього дня в об’єднанні вірян, залученні до спільної молитви і вшанування Будди.
  • 8 квітня святкують Міжнародний день ромів. Свято було започатковане 1990 року під час 4-го Всесвітнього конгресу ромів, що відбувся в Польщі. Дату обрали на честь дати першого такого конгресу і ромського дня коней (цього дня роми прикрашають своїх коней квітами). Головна мета — привернути увагу суспільства до ромського народу, його проблем та боротьби з дискримінацією.
  • Також 8 квітня Міжнародний день феншуй. Це давня наука або філософія, яка виникла в Китаї приблизно 3 тисячі років тому. В перекладі “фен” означає вітер, а “шуй” — вода. Точна дата появи феншуй невідома, на її розвиток особливий вплив мали буддизм, даосизм і конфуціанство.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено