Івано-Франківськ

Довше будуть свіжими: як правильно зберігати овочі та фрукти

Деякі овочі та фрукти не варто класти в холодильник.

630 360 1500536844 3438

Щоб фрукти і овочі були свіжими якомога довше і не псувалися, їх потрібно правильно зберігати, пише ПІК.

Декілька порад, які умови кращі для різних видів фруктів та овочів:

  • Не варто мити фрукти та овочі, перед тим, як покласти їх у холодильник. Також потрібно уникати сусідства з іншими продуктами, особливо це актуально для яблук, бо вони виділяють етилен – газ, який негативно впливає на інші продукти, пише ТСН.
  • Банани, авокадо і ананаси. Ці фрукти краще зберігати за кімнатної температури, виділяючи їм окреме місце на кухні.
  • Зелень – селера, петрушка, кріп, кінза і листкові салати. Їх рекомендують упаковувати в полотняну вологу серветку, загорнути в поліетилен чи фольгу і помістити в холодильник до окремого відсіку.
  • Огірки чудово зберігаються у прохолодному місці протягом тижня. Якщо вони почали в’янути, їм потрібно обрізати хвостики і помістити у холодну воду.
  • Інші овочі та фрукти. Сюди належать кабачки, баклажани, квасоля, перець, гриби, груші, редис, буряк, морква і капуста. Вони добре зберігаються у холодильнику, якщо температура не перевищує 13 градусів і не опускається нижче восьми.
  • Ягоди. Їх краще вжити протягом доби. Або потрібно їх викласти тонким шаром у просторий контейнер. Ягоди мити не слід, щоб вони довше зберігалися.
  • Картопля, цибуля та часник чудово зберігаються без холодильника, їх потрібно покласти у темному прохолодному сухому місці. Цибулю та часник варто зберігати окремо.
  • Помідори та цитрусові краще тримати в ящику за кімнатної температури. Оскільки низька температура може негативно позначитися на їхній якості.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено