На початку грудня в Україні особливо здорожчало м’ясо та м’ясні вироби. Помітне зростання цін, зокрема, на курячу продукцію, пише ПІК з посиланням на ТСН.
Так, курячі стегна тепер коштують 112,45 грн за кг, тоді як ціна на гомілки піднялася з 85,55 грн у листопаді до 86,95 грн за кг. Куряча тушка залишилася без змін у ціні, а середня вартість філе навіть трохи зменшилася на гривню і тепер становить 159,30 грн за кг.
Вартість свинини також збільшилась у грудні. Свиняча грудинка тепер продається в середньому по 186,06 грн за кг, лопатка доступна в супермаркетах за середньою ціною 190 грн за кг.”, – свідчать дані “Мінфіну”.
Ошийок оцінюється у 253,16 грн за кг, черево коштує 187,48 грн за кг, ребра продаються за ціною 189 грн 70 грн за кг. Середня вартість 1 кг шашлику становить 220 грн.
Нагадаємо, раніше науковці з Інституту аграрної економіки розповіли, що в Україні продовжать зростати ціни на продукти. Наразі в супермаркетах подорожчали основні види м’яса та яйця. Водночас ціни на крупи почали дешевшати.
Читайте також:
- В Україні дорожчає ріпчаста цибуля: як довго зростатиме вартість
- В Україні подешевшали помідори: що впливає на вартість
- Овочі подорожчали: як змінилась вартість борщового набору