Івано-Франківськ

В Україні здорожчало м’ясо: скільки коштує кілограм

В Україні підвищилися ціни на деякі продукти в супермаркетах.

ce471c1ba47859d9dd43a8de6b8a07b2

На початку грудня в Україні особливо здорожчало м’ясо та м’ясні вироби. Помітне зростання цін, зокрема, на курячу продукцію, пише ПІК з посиланням на ТСН.

Так, курячі стегна тепер коштують 112,45 грн за кг, тоді як ціна на гомілки піднялася з 85,55 грн у листопаді до 86,95 грн за кг.  Куряча тушка залишилася без змін у ціні, а середня вартість філе навіть трохи зменшилася на гривню і тепер становить 159,30 грн за кг.

Вартість свинини також збільшилась у грудні. Свиняча грудинка тепер продається в середньому по 186,06 грн за кг, лопатка доступна в супермаркетах за середньою ціною 190 грн за кг.”, – свідчать дані “Мінфіну”.

Ошийок оцінюється у 253,16 грн за кг, черево коштує 187,48 грн за кг, ребра продаються за ціною 189 грн 70 грн за кг. Середня вартість 1 кг шашлику становить 220 грн.

Нагадаємо, раніше науковці з Інституту аграрної економіки розповіли, що в Україні продовжать зростати ціни на продукти. Наразі в супермаркетах подорожчали основні види м’яса та яйця. Водночас ціни на крупи почали дешевшати.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено