Івано-Франківськ

На Прикарпатті на обліку перебуває 1264 ВІЛ-інфікованих людей

На сьогодні в Івано-Франківську на обліку перебуває 1264 ВІЛ-інфікованих осіб, у тому числі, 24 ВІЛ-інфікованих дітей. У стадії СНІДу –

depositphotos snid scaled

На сьогодні в Івано-Франківську на обліку перебуває 1264 ВІЛ-інфікованих осіб, у тому числі, 24 ВІЛ-інфікованих дітей. У стадії СНІДу – 392 людей, з яких 9 дітей.

Про це повідомили в обласному департаменті охорони здоров’я, пише ПІК.

Щоб ефективніше виявляти захворювання, на Прикарпатті впроваджуватимуть проєкт USAID Україна “REACH 95: Доступність якісних послуг з ВІЛ в закладах охорони здоров’я України”.

Зараз триває підготовка до старту кампанії, що запланований на квітень цього року. 

❝Загалом до ініціативи зможуть долучитися близько 15 закладів охорони здоровʼя області, а медичний персонал, який працюватиме за цим напрямком, пройде необхідне навчання❞, — зазначив керівник департаменту Володимир Дзьомбак.

Головною метою проєкту – покращити доступність до високоякісних послуг протидії ВІЛ-інфекції, зокрема завдяки тестуванню, профілактиці та підтримці пацієнтів на шляху лікування. 

“У межах проєкту фахівці співпрацюватимуть із закладами первинної, вторинної та третинної ланки, а кожен охочий чи особи з ризиками ВІЛ можуть пройти тестування чи самотестування, отримати консультацію спеціалістів. Завдяки ініціативі буде змога ефективніше виявляти випадки захворюваності, особливо серед старших груп населення та осіб, які в зоні ризику інфікування”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено