Івано-Франківськ

Урсула фон дер Ляєн, Трюдо і Борис Джонсон: до Києва прибули закордонні політики

Вони приїхали з нагоди другої річниці повномасштабної війни РФ проти України. 

Урсула фон дер Ляєн, Трюдо і Борис Джонсон: до Києва прибули закордонних політиків

У суботу, 24 лютого до Києва прибула президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн. Також приїхали до України прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, прем’єри Канади Джастін Трюдо та Бельгії Александр де Кроо, який нині є головою Ради ЄС, пише ПІК.

Окрім того, інформують про приїзд і експрем’єра Великої Британії Бориса Джонсона.

“У Києві, щоб відзначити другу річницю війни Росії проти України. І щоб вшанувати надзвичайну стійкість українського народу. Більш, ніж будь-коли, ми твердо стоїмо поруч з Україною. Фінансово, економічно, військово, морально. Допоки країна не стане остаточно вільною”, – зазначила фон дер Ляєн.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров раніше зазначав, що 24 лютого очікуються багато візитів лідерів інших країн до нашої держави. Крім цього, Никифоров зазначав, що на 25 лютого “готується також дещо особливе”. Зокрема, йдеться про пресконференцію за участі топспікерів від влади, військово-політичного керівництва.

Також інші західні лідери у цей день висловили слова підтримки українському народові:

Прем’єр-міністр Королівства Іспанія Педро Санчес

Минуло два роки від моменту останньої агресії Росії проти України. Хочу віддати шану сміливості та рішучості українського народу, який продовжує захищати суверенітет та свободу своєї країни. Іспанія з вами стільки, скілки буде необхідно. Слава Україні!

Президент Європейської Ради Шарль Мішель

Ви мужньо захищаєте свою країну та наші спільні цінності свободи та демократії. Україна – це Європа, а Європа – це Україна. Ми підтримуватимемо вас, допоки жовто-сині прапори України та ЄС не майорітимуть пліч-о-пліч у Брюсселі та на вашій великій землі. Слава Україні!

Президент Чеської Республіки Петр Павел

У цю сумну річницю я хотів запевнити українців у трьох речах. Чеський народ захоплюється вашою хоробрістю в протистоянні агресору. Чеський народ і надалі підтримуватиме вас у боротьбі за свободу та спокій. Ви є частиною європейської родини, і ми вас не залишимо.

Прем’єр-міністр Республіки Болгарія Ніколай Денков

Понад 730 днів ми спостерігаємо руйнування мирних міст, втрати невинних людей, розбиті сім’ї та викрадених дітей. Воєнні злочини, вчинені Росією, не залишаться безкарними. Болгарія буде з Україною стільки, скільки буде потрібно.

Прем’єр-міністр Республіки Албанія Еді Рама

Війна Росії в Україні є незаконною, несправедливою та невиправданою. Рішучою відповіддю на агресію Росії ми відстоїмо власне право жити вільно та працювати разом заради майбутнього, в яке ми віримо.

Президентка Словацької Республіки Зузана Чапутова

Шановні українці, дорогі сусіди. Ви захищаєте свою батьківшину, своїх дітей, свої життя. Міжнародне право і справедливість стоять на вашому боці. У цих зусилях і надалі маєте нашу підтримку своїх сусідів, тому що захищаючи себе, ви захищаєте також наші спільні цінності. Дякуємо вам за усе, за стійкість, з якою ви виборюєте нашу свободу.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц

Шановні українці! Вже два роки ваша держава героїчно і незламно протистоїть брутальній агресії Росії. Наші серця і думки з вами. Україна вистоїть, тому що вона сильна і мужня, і тому, що в неї є друзі в Європі і в усьому світі. Ми пишаємося тим, що належимо до цих друхів – сьогодні і в нашому спільному європейському майбутньому. Слава Україні!

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено