Івано-Франківськ

Скільки тривог та обстрілів було на Прикарпатті у другий рік повномасштабної війни

Середня тривалість повітряної тривоги в області склала 1 годину 18 хвилин.
Скільки тривог та обстрілів було на Прикарпатті у другий рік повномасштабної війни

Фото наслідків обстрілу Снятинської громади 15 серпня 2023 року.

У другий рік повномасштабної війни на Прикарпатті сирени лунали 197 разів. Найдовша сирена пролунала у ніч на 9 березня 2023 року. Тоді повітряна тривога тривала 4 години 9 хвилин, пише ПІК.

Упродовж другого року великої війни росіяни продовжували обстрілювати енергетичну інфраструктуру, військові об’єкти та домівки місцевих жителів Івано-Франківщини: як це було, повідомляє Суспільне.

9 березня

Армія РФ влучила в об’єкт енергетичної інфраструктури на Івано-Франківщині.

25 травня

Окупанти атакували Івано-Франківщину ударними дронами “шахедами”. В області працювали сили ППО. Внаслідок атаки пошкоджень та руйнувань не виявили.

11 серпня

Російська ракета “Кинджал” влучила на територію приватного будинку в селі Ценява Коломийського району. Там проживала сім’я з трьома дітьми. Внаслідок удару загинув 8-річний Володя Балабаник. У мить влучання хлопчик гуляв у себе на подвір’ї. Це — перша цивільна жертва російської агресії на Івано-Франківщині.

15 серпня

У Снятинській громаді уламки від збитої російської ракети пробили стіну житлового будинку й впали на ліжко, де спала його господиня Марія Марусик. Ні вона, ні її чоловік, який перебував у сусідній кімнаті, не травмувалися. Окрім стіни, уламки повибивали вікна, дах і повністю зруйнували комору.

3 листопада

У Калуському районі армія РФ атакувала військовий об’єкт “шахедами”. Уламки збитого безпілотника впали на гуртожиток. У приміщенні виникла пожежа. Її загасили рятувальники.

4 грудня

Внаслідок атаки РФ ударними безпілотниками на Івано-Франківщині працювали сили ППО. Українські бійці знищили російські дрони. Обійшлося без жертв та значних руйнувань.

29 грудня

Військові РФ завдали ударів ракетами та безпілотниками по території України. На Івано-Франківщині спрацювала система ППО. Повітряні цілі збили.

15 лютого

Росіяни атакували Івано-Франківщину ракетою. Сили протиповітряної оборони збили її. Через падіння уламків сталася пожежа даху господарської будівлі в Івано-Франківському районі. Також уламки пошкодили дахи будівель у Бурштинській громаді.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено