Івано-Франківськ

Вже понад три тисячі засуджених хочуть приєднатися до лав ЗСУ

За попередніх опитувань близько 4,5 тисячі виявили бажання приєднатися до ЗСУ.

696654

Після ухвалення закону про мобілізацію в’язнів уже понад три тисячі засуджених подали заяви на приєднання до лав ЗСУ в обмін на умовно-дострокове звільнення.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в етері телемаратону 21 травня, пише ПІК з посиланням на “Громадське“.

«Більш як три тисячі людей [подали заяви]. Ми так і прогнозували до прийняття цього закону. Не можна говорити, що всі 20 тисяч людей, про яких ми зазначали як потенціал, приєднаються. Тому що за попередніх опитувань близько 4,5 тисячі виявили бажання. Зараз ця цифра буде коливатися», — відзначила вона.

Посадовиця підкреслила, що визначальним у законі про мобілізацію в’язнів є бажання і мотивація самого засудженого укласти контракт зі Збройними силами й у такий спосіб отримати умовно-дострокове звільнення.

За її словами, Мін’юст уже розпочав роботу над тим, щоб в’язні, які виявили бажання, склали заяви. Зараз частина з них уже проходять військово-лікарські комісії та знайомляться з командирами. Командири мають дати свою згоду щодо конкретної людини, і тоді Мін’юст передає матеріали до суду.

Довідково: 

  • Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію засуджених, президент підписав закон у травні. Можливість долучитися до військової служби отримали ті, кому присудили обмеження або позбавлення волі за нетяжкими статтями.
  • Не будуть мобілізовані засуджені за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство та злочини проти основ національної безпеки. Також корупціонерам не дозволять замінити покарання на можливість воювати.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено