Івано-Франківськ

Куди пропав? Екс-прем’єр Володимир Гройсман (ФОТО)

Чим зараз займається політик, відомий, насамперед тим, що був на чолі Верховної Ради та очолював Кабмін?

Grojsman scaled

«Куди пропав?» – нова рубрика ПІК про відомих та популярних в минулому українських діячів, які зникли з інформаційного простору.

Сьогодні мова піде про те, як склалася доля Володимира Гройсмана – політика та бізнесмена з Вінничини, 16-го прем’єр-міністра України.

Передісторія

29 серпня 2019 року  уряд Гройсмана склав свої повноваження та виконував обов’язки до сформування нового уряду відповідно до Конституції України.

BzpSE7lNpbmzsfvZliyIYmtvT0ajDq53BiGz4qwi scaled

На позачергових парламентських виборах 2019 року Володимир Гройсман очолив виборчий список партії Українська стратегія Гройсмана. У результаті на виборах до ВРУ партія Українська стратегія Гройсмана не подолала прохідний бар’єр у 5%.

Стратегія не працює?

“Українська стратегія Гройсмана” втративши перспективу заявити про себе на загальноукраїнському рівні почала стрімко втрачати позиції та в базовому для себе регіоні – Вінниччині.

Головною причиною цього експерти називають вкрай дивну позицію лідера партії, колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який після початку широкомасштабної агресії зник з публічного поля та, як подейкували його однопартійці, взагалі з території України, розповідав сайт «Апостроф».

grojsman 1024x682 1 scaled

А коли повернувся, то з подивом дізнався, що рейтинг – це не ріпак і за ним треба доглядати. Інакше кажучи, вінничани почали забувати Гройсмана. А заяви від його імені, що роблять соратники, мають протилежний ефект через відсутність самого Володимира Борисовича.

 «Важко сказати, наскільки Гройсман детально обізнаний з тим, що відбувається всередині та навколо його іменної партії. Але хоч якусь мінімальну інформацію він однозначно отримує, і при цьому нічого не робить. Складається враження, що Гройсмана влаштовує те, що його підлеглі партії «гризуться між собою», вдаються до тиску на політичних опонентів, і при цьому ще й встигають порушувати закон», – йшлося у матеріалі видання УНН.

222 scaled

Однопартійці Гройсмана — часті гості на сторінках всеукраїнських та регіональних видань.

“Гуманітарний фронт”

Після доволі затяжної перерви, у березні 2022 року Гройсман очолив Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, створений «за ініціативи вінницького міського голови Сергія Моргунова та голови обласної ради В’ячеслава Соколового».

fvIW5vzX6uYcA0HI68dhUGVVBeaXDj3J8ZlLwCA6

Через рік експрем’єр подякував «великій команді людей, яка понад рік допомагає захисникам на фронті, постраждалим громадам, вимушеним переселенцям».

За твердженням Володимира Гройсмана, за рік великої війни гуманітарний штаб надав допомогу на понад 58 млн грн. І все було би нічого, якби у 2023 році екс-прем’єр став об’єктом гучних розслідувань. 19 жовтня в соцмережах експрем’єр повідомив:

«Передали захисникам перших пʼять ловців шахедів — нових позашляховиків з прожекторами до них. Далі буде… Слава ЗСУ! Слава Україні!»

При цьому Гройсман жодним словом не згадав, що ці автомобілі були закуплені, за даними численних ЗМІ,  за кошти з бюджету міста Вінниці. Журналісти стверджують, що тендери й проведені закупівлі Вінницькою міською радою доводяться повний збіг кількості та марок автівок.

В соцмережах вінничани активно висловлювали своє обурення щодо намагання політиків заробити електоральні бали на темі допомоги фронту під час війни.

421884022 936832021134331 6681902180712730623 n scaled

Втім, робота Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу продовжується. Мало не щомісяця Володимир Гройсман звітує на своїх сторінках у соцмережі про передачу на фронт FPV-дронів, Mavic 3T, а такої інших необхідних речей.

222333

Схуднення та зміна іміджу

До речі, щодо активності у соцмережах, то сторінки Гройсмана у Facebook та його Telegram-канал практично ідентичні. Тут різноманітні привітання, короткі дописи про українських героїв. Ну і, звісно, повідомлення про діяльність штабу і допомогу.

Втім, вражає інше – як змінився політик. З часу складання прем’єрських повноважень він помітно схуд. Як розповів сам Гройсман, скинути вагу йому вдалося без допомоги спеціалістів.

37 big v1668009024

“У мене немає ніяких дієтологів. Я не застосовував ніяких медичних речовин. Я просто взяв себе в руки. Я категорично проти дієт. Я вважаю, що якщо ти сідаєш на дієту, то потім ти з неї сходиш. Якщо ти з неї сходиш, то ти знову починаєш набирати вагу”, – заявив екс- прем’єр.

Сам Гройсман запевняє, що свою трансформацію почав ще три роки тому. Буквально взяв себе у руки, а окрім обмеження в харчуванні він вдається до фізичних навантажень. Він переконував, що регулярно відвідує тренажерний зал і може десять разів віджати від грудей 75-80 кілограмів.

“Людина повинна рухатися, щоб відчувати себе нормально”, – сказав він.

А наприкінці 2022 року Володимир Гройсман ще й кардинально змінив імідж, відростивши бороду.

10164835 volodymyrgroysman 314872428 822097485782690 6007918885524157 large

Особисте життя

Володимир Гройсман зі своєю дружиною Оленою знайомі ще з юного віку. Вона майже на шість років старша за свого чоловіка. Пару познайомила спільна подруга в 1995-му, а через два роки одружилися. На той час Гройсманові було 19 років. Працював комерційним директором підприємства свого батька «Юність» у Вінниці.

35 big v1634931493 scaled

Екс-глава уряду разом з дружиною Оленою виховує трьох дітей. Наймолодший з них – син Давид, разом з мамою живе в рідному місті Гройсмана, Вінниці. А от дві дочки прем’єра живуть за кордоном.

“Родина та наші діти роблять нас по-справжньому щасливими і відповідальними. Хочу, щоб вся Україна була країною міцних родин і щасливих дітей. Бережіть одне одного!”,  — написав свого часу Гройсман у своєму Фейсбуці. 

Gro 750x422 1

Оголошений в розшук

Одна з крайніх новин, пов’язана із Володимиром Гройсманом – оголошення його в розшук. Про це пишуть російські пропагандистські видання з посиланням на базу міністерства внутрішніх справ росії.

Гройсмана оголошено в розшук за статтею 356 ч.1 КК РФ («Застосування заборонених засобів та методів ведення війни»), за якою передбачено до 30 років увʼязнення.

Нагадаємо, у квітні Слідчий комітет росії звинуватив колишнього Премʼєра у “здійсненні обстрілів та інших злочинів на Донбасі”.

Матеріал підготував Тарас Лютий

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено