Івано-Франківськ

У Франківську газовики виявили 1905 витоків газу в багатоповерхівках

З березня фахівці Франківської філії «Газмережі» здійснюють технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.

У Франківську газовики виявили 1905 витоків газу в багатоповерхівках

У Франківську газовики обстежили мережі у 483 багатоповерхівках та виявили 1905 витоків газу. Найчастіше – на муфтових з’єднаннях та запірній арматурі системи газопостачання, пише ПІК.

«Задля безпеки споживачів та запобіганню надзвичайним ситуаціям, наші фахівці перевіряють мережі на можливі витоки газу, а несправності усувають. Адже часто люди навіть не підозрюють про витоки. А це пряма небезпека для їх здоров’я та життя», – говорить начальник відділу технічного обслуговування Івано-Франківської філії «Газмережі» Богдан Дубницький.

Періодичність проведення планового технічного обслуговування мереж у будинку залежить від строку їх експлуатації. Якщо загальнобудинкова система газопостачання багатоповерхівки використовуються менш як 25 років, їх потрібно обслуговувати один раз на 5 років. Якщо 25 років і більше – раз на 3 роки. Відповідно, платіжка за ТО буде надходити один раз на 3 або 5 років.

Загалом цього року спеціалісти Івано-Франківської філії перевірять мережі у 1709 будинках. Як правило, це старий житловий фонд нашої області.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено