Івано-Франківськ

Саміт НАТО у Вашингтон: що розглянуть та чого чекати Україні? (ВІДЕО)

У фінальному комюніке Вашингтонського саміту НАТО очікується фраза про "незворотність вступу України до НАТО".

30939efad1afbb08bdf9306dc674b1ab scaled

У вівторок, 9 липня, президент України Володимир Зеленський прибув на Саміт НАТО у Вашингтон.

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

“Зараз – Вашингтон. Сьогодні починається саміт НАТО. Б’ємося за більшу кількість ППО для України. Я впевнений, що буде. Б’ємося за більшу кількість літаків. F-16. Боремось, щоб були. Б’ємося за додаткові гарантії безпеки для України – а це зброя й фінанси, політична підтримка. Б’ємося за необхідні рішучі дії Америки та Європи – те, що зміцнить наших воїнів”, – йдеться у заяві президента України.

За словами Зеленського, ми робимо й завжди будемо робити все, щоб російський терор програв.

“І це треба не лише нашій державі – це всім потрібно, буквально кожному партнеру, всім народам”, – певен Володимир Зеленський.

Що відомо про саміт НАТО

75-й саміт Північноатлантичного альянсу має відбутися 9-11 липня у столиці США Вашингтоні. Видання The New York Times повідомило, що НАТО на саміті у США оголосить про започаткування місії з допомоги Україні.

The NYT зазначало, що Україна не почне переговори про членство на найближчому саміті НАТО, але Альянс оголосить структуру для координації допомоги в довгостроковій перспективі.

Американський телеканал CNN повідомляє, що у фінальному комюніке Вашингтонського саміту НАТО буде фраза про “незворотність вступу України до НАТО”. Джерела ТСН.ua в українських дипломатичних колах також це підтверджують.

Хоч донедавна США та Німеччина були проти такого формулювання в заключній декларації саміту, наполягаючи на фразах на кшталт “відкриті двері НАТО” та “колись Україна обов’язково стане членом Альянсу”, що є повторенням сумнозвісного Бухарестського саміту НАТО 2008 року, коли через погрози Путіна Україна та Грузія так і не отримали ПДЧ.

Читайте також: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено