Івано-Франківськ

В Україні жінок безоплатно навчатимуть на водійок міських автобусів

Запускають пілотний проєкт.

285 b12c28fc506c804add28a9d4e508a1e9 1300x820 scaled

В Україні запускають пілотний проєкт із навчання жінок-водійок автобусів. Таку домовленість погодили Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України та Представництво ООН.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, пише ПІК.

Це безкоштовна програма для розвитку навичок жінок, яка відповідає на дефіцит кадрів через вторгнення Росії в Україну. Метою проєкту є перепідготовка жінок-водіїв міського транспорту, а зокрема, автобусів.

Дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, або шість тисяч співробітників.

Серед ключових завдань ініціативи:

  • створення нових робочих місць та можливості професійного розвитку жінок у сфері громадського транспорту відповідно до вимог транспортної реформи в Україні та європейських стандартів;
  • розширення можливості працевлаштування жінок у сфері пасажирських перевезень;
  • інтеграція стандартів дотримання прав жінок на комунальних підприємствах у сфері пасажирського транспорту.

«Цей проєкт дуже важливий для підтримки жінок, які зацікавлені у виході на ринок праці. Він дасть їм нові навички та доступ до роботи водійками автобусів. Для ООН жінки також дуже важливо, що в цьому проєкті залучені роботодавці, разом з якими ми працюємо над забезпеченням повної рівністі на робочому місці та усуненням дискримінації», – підкреслила Сабін Фрейзер, Представниця ООН Жінки в Україні.

У межах проєкту передбачено також навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено