Івано-Франківськ

Кераміка – моя історія: керамісти Донеччини розказують про свій шлях (ВІДЕО)

Керамічна галузь - ремесло яким здавна займалися українці.

YArovyj3 scaled

Вироби з кераміки активно використовують у побуті та промисловості. Найвідомішим регіоном України, де ця галузь найбільш розвинена вважається Донеччина, адже саме в цій області є поклади основної сировини – глини.

В Україні реалізовують міжрегіональний проєкт на підтримку керамістів Донеччини – «Збереження та популяризація керамічної спадщини». В рамках цього проєкту  керамісти відвідали два стаді-тури на Дніпропетровщині та Полтавщині, де познайомились з майстрами в галузі, обмінялися досвідом та надали пропозиції Уряду щодо підтримки кераміки. Згодом у Дніпрі відбувся великий форум, під час якого напрацювали дорожню карту з низкою рішень для покращення в керамічній галузі. А також презентували керамічні вироби майстрів Донеччини, Полтавщини, Сумщини, Івано-Франківщини та Дніпропетровщини.

В межах проєкту створили чотири історії керамістів, які попри війну та складні умови не втратили віри й продовжують працювати заради економіки країни та заради збереження культурної  спадщини українців.

З усіма історіями ознайомтеся у відео:

До слова, мета проєкт «Збереження та популяризація керамічної спадщини» – “підсвітити” проблематику галузі, а також дати можливість керамістам заявити про свої проблеми, бо тільки крок за кроком можна впливати на загальні результати.  А сьогодні важливо зберегти галузь, що формувалася в Україні роками.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено