Івано-Франківськ

У російському полоні помер військовий з “Азову”: окупанти про це не повідомили

Олександр Іщенко служив водієм у бригаді "Азов". Родом він був із Маріуполя.

У російському полоні помер військовий з "Азову": окупанти про це не повідомили

Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець 31 липня прокоментував повідомлення про смерть українського військовополоненого Олександра Іщенка. Про це пише ПІК з посиланням на Радіо Свобода.

«Дізнався про смерть захисника Маріуполя 55-річного Олександра Іщенка, якого росіяни судили за надуманою статтею і утримували у слідчому ізоляторі на території РФ. Зі слів доньки Захисника України, він помер 9 днів тому. Проте українську сторону ніхто про це офіційно не сповістив. Також не було офіційного повідомлення про причину смерті громадянина України», – повідомив він у своєму телеграм-каналі.

Лубінець додав, що звернувся до російської уповноваженої з прав людини Тетяни Москалькової із терміновим листом, «аби вона розібралася у трагічній смерті військовополоненого» і повідомила про обставини і причину смерті Іщенка.

Раніше російські медіа повідомили про смерть українського полоненого Олександра Іщенка, який служив у бригаді «Азов». За повідомленнями, про це заявив адвокат під час засідання Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону.

До слова, Олександр Іщенко служив водієм у “Азові”. Йому було 55 років. До війська вступив на початку повномасштабного вторгнення РФ, обороняв Маріуполь. У травні 2022 року потрапив у російський полон.

З вересня 2022 року Олександра та 23 бійців “Азову” судили за сфабрикованими справами, чоловіків звинувачували у тероризмі та спробі повалення влади.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено