Івано-Франківськ

У Калуші працівники очисних споруд масово написали заяви на звільнення

Міська рада має намір спрямувати для ТОВ «Карпатнафтохім» орієнтовно 2 млн грн.

453534203 521926223692216 5427305125222845834 n scaled

У Калуші працівники цехів очисних споруд масово написали заяви на звільнення. Адже від жовтня минулого року працівники підприємства «Карпатнафтохім» не отримають заробітну плату. Таким чином під загрозою екологічної катастрофи постає вся громада. А місто без очисних не може функціонувати належним чином, наголошує міський голова Андрій Найда.

“Питання відтоку кадрів дійшло до критичної ситуації. Керівництво підприємства зайняло позицію, яку ми ніяк не розуміємо. Реакції – 0! Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС, і, звичайно, керівництва «Карпатнафтохіму» не було. Лише представник з підприємства, який нічого нового нам не розповів”, – йдеться у повідомленні.

Найда каже, що перед ТОВ «Карпатнафтохім» має борг комунальне підприємство «Калуська енергетична Компанія» за очистку стоків.

“Заборгованість виникла з того часу, коли підприємство «КНХ» поставило перед нами питання оплати за очистку дощових стоків. Щоб не перекладати ці рахунки на плечі громади, ми вирішили виплачувати за очистку стоків коштом Калуської міської ради, тобто дотувати КП «КЕК». І, власне, з того часу в нас і накопичився борг орієнтовно 20 млн грн. Проте ми вже розпочали його поступово гасити”, – каже Найда.

Очільник міста зустрівся з працівниками, які написали заяви на звільнення.

“Маємо намір спрямувати для ТОВ «Карпатнафтохім» орієнтовно 2 млн грн. Але з тією умовою, що ці кошти підуть саме на зарплатню працівникам очисних споруд. Чітко, за переліком, щоб кожен працівник міг отримати хоча б по 30 тис. грн. Оскільки нам необхідно, щоб очисні працювали. Інакше – колапс надмасштабний для всіх”, – йдеться у повідомленні.

У п’ятницю, 2 серпня, відбудеться позачергове пленарне засідання Калуської міської ради з метою виділення орієнтовно 2 млн грн на КП «КЕК» для підприємства «Карпатнафтохім».

“Рішенням комісії ухвалено зобов’язати ТОВ «Карпатнафтохім» забезпечити безперебійну роботу очисних споруд у невідкладному порядку. При надходженні на підприємство коштів за оплату очистки побутових стоків від КП «КЕК» здійснити фінансування заборгованої плати працівникам цеху очисних споруд”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено