Івано-Франківськ

У Франківську одна з вулиць носитиме ім’я мовознавиці Ірини Фаріон

Відповідне рішення депутати прийняли на сесії міської ради, другого серпня.

У Франківську одну з вулиць носитиме ім'я мовознавиці Ірини Фаріон

У Франківську вирішили перейменувати вулицю Гвардійську на честь мовознавиці Ірини Фаріон, яку вбили 18 липня у Львові. Про це повідомили на сторінці міської ради у Фейсбук, пише ПІК.

“Депутати прийняли рішення про перейменування вулиць у громаді, зокрема, вулиця Гвардійська у Івано-Франківську тепер носитиме ім’я Ірини Фаріон”, – йдеться у повідомленні. 

Вулиця Гвардіська, яка стане вулицею Ірини Фаріон протяжністю майже 200 м розташована в південній частині Івано-Франківська і сполучає вулиці Симона Петлюри та Осипа Сорохтея. На ній розташовані малоповерхові житлові будинки та дитячий садок «Кобзарик». Неподалік – міський стадіон «Рух» та магістральна вулиця Чорновола.

Івано-Франківськ став першим містом в Україні, яке перейменувало вулицю на честь Ірини Фаріон. У Львові також планують назвати вулицю ім’я мовазнавиці. Але яку саме визначать після консультації з родиною.

Також депутати ухвалили рішення про перейменування наступних вулиць у громаді: новостворену вулицю в с. Підпечери  – вулиця Ігоря Гриціва;  новостворену вулицю в с. Черніїв  – вулиця Озонова.

Перейменувати у с. Тисменичани:

  • вулицю Українська на вулицю Дмитра Горбейчука;
  • вулицю Довбуша на вулицю Василя Кучерака;
  •  вулицю Темна на вулицю Володимира Кушнірчука.

До слова, під час сесії також затвердили програму українізації пам’яті Ірини Фаріон.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено