Івано-Франківськ

Путін у вівторок їде до Монголії, яка зобов’язана його заарештувати

Як член Міжнародного кримінального суду, Монголія зобов'язана вдягнути наручники на диктатора.

Путін у вівторок їде до Монголії, яка зобов'язана його заарештувати

Поїздка до Монголії третього вересня стане першим візитом путіна до країни, котра підписала Римський статут Міжнародного кримінального суду, відколи суд виніс ордер на арешт російського президента у березні 2023 року. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Прессекретар Міжнародного кримінального суду Фаді ель-Абдалла сказав, що суд покладається на держави-учасниці, включаючи Монголію, у “виконанні своїх рішень”. За його словами, у Монголії, як і інших членів МКС, є “зобов’язання співпрацювати із судом”. Це стосується й ордерів на арешт, зокрема щодо путіна”, – йдеться у повідомленні.

Раніше влада України закликала Монголію заарештувати Путіна під час його візиту та передати Міжнародному кримінальному суду в Гаазі. Прессекретар путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі не переймаються візитом, а всі його деталі “ретельно підготували”.

Нагадаємо, що у березні минулого року Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт путіна, звинувативши його у воєнному злочині – незаконній депортації сотень дітей з України. У Кремлі звинувачення відкинули, назвавши їх політично мотивованими. Ордер зобов’язує 124 країни, серед яких є й Монголія, заарештувати путіна та передати його до Гааги для суду, якщо він ступить на їх територію.

У Міністерстві закордонних справ висловили сподівання на те, що влада Монголії усвідомлює, що російський президент – воєнний злочинець.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено