Івано-Франківськ

У дитячому санаторії на Прикарпатті виявили порушення прав дитини (ФОТО)

Заклад перевірили представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області.

66eaad09483a8073814589 scaled

У «Дитячому спеціалізованому (спеціальному) санаторії Прикарпатський», який знаходиться в місті Яремче, виявили порушення прав дитини, пише ПІК з посиланням на сайт омбудсмена України.

Зокрема виявили такі порушення:

  • у санаторії відсутнє укриття, де діти можуть перебувати у разі оголошення сигналу «повітряна тривога». За словами працівників закладу, задля безпеки дітей вони керуються правилом «двох стін», однак, як зазначають інспектори, застосування даного правила неможливе через будівельну конструкцію корпусів санаторію.
  • Також інспектори встановили, що діти розміщуються у кімнатах по 1-8 осіб без дотримання вимог мінімальної житлової площі на одну особу, що є порушенням права дитини на достатній життєвий рівень та приватність. Затісні розміри кімнати унеможливлюють вільне пересування в ній кількох дітей одночасно та належне розміщення їхніх особистих речей.
  • У приміщеннях санаторію не створене безбар’єрне середовище для осіб (дітей) з інвалідністю та маломобільних груп населення.
  • Забезпечення продуктами харчування для дітей здійснюється за сприяння волонтерів. При цьому, свіжі/сезонні овочі у раціоні дітей відсутні.

Додамо, що санаторій приймає на оздоровлення дітей із захворюваннями органів дихання. На момент моніторингу в закладі оздоровлювалися 112 дітей, з яких 2 дитини-сироти, 40 дітей з багатодітних сімей та 11 дітей з малозабезпечених сімей. Деякі з них евакуйовані з територій, де ведуться активні бойові дії.

Пресслужба омбудсмена зазначає, що за результатами моніторингового візиту готуються листи-реагування.

Моніторинговий візит здійснили в межах проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні «Зміцнення інституційної спроможності системи захисту прав дитини шляхом проведення моніторингу ситуації з дітьми», що впроваджується Благодійною організацією West Support in Ukraine.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено