Івано-Франківськ

В ІФНТУНГ відкрили зал вільної боротьби імені Харитона Марзаганова (ФОТО)

Зал створений з метою популяризації здорового способу життя та фізичного розвитку молоді.

05dc73d6 aa29 4e83 ae76 29220219159b111 scaled

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу відкрили зал вільної боротьби імені Харитона Марзаганова. Він стане важливою складовою спортивної інфраструктури університету та надасть можливість студентам і спортсменам з Прикарпаття розвивати свої таланти у боротьбі.

460952846 990819619754104 4050272194970947054 n scaled

В урочистому відкритті взяли участь члени родини Марзаганова, ректор ІФНТУНГу Ігор Чудик, Президент Федерації вільної боротьби Івано-Франківської області, Перший віце-президент Асоціації спортивної боротьби України та народний депутат України Едуард Прощук, міський голова Руслан Марцінків, меценати та ветерани першого спорту.

«Сьогодні в нашому університеті відбулася грандіозна подія — відкриття залу вільної боротьби ім. Харитона Марзаганова. Це для нас справжній історичний день, адже Харитон Таймуразович виховав сотні борців і десятки чемпіонів. Я сам є його учнем, тренувався в цій залі і навчався в нашому університеті. Мені надзвичайно приємно, що знайшлися небайдужі люди, які об’єдналися і зробили це можливим. Це не просто подія, новий етап у розвитку спорту в нашому університеті», – зустрів Ігор Чудик.

05dc73d6 aa29 4e83 ae76 29220219159b

Слід відзначити, що зал імені Харитона Марзаганова створений з метою популяризації здорового способу життя та фізичного розвитку молоді.

«Це видатний тренер і педагог, який понад 50 років працював у цій залі, виховуючи тисячі учнів своєю працею та натхненням. Коли виникла ініціатива вшанувати його пам’ять, до неї долучилося багато людей. Хочу підякувати всім меценатам та спонсорам, які реалізували цю ініціативу», – підкреслив Едуард Прощук.

proshhuk scaled

Відвідав урочистий захід і міський голова Руслан Марцінків.

«Як випускник Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу можу сказати, що саме боротьба — виховує характер. Дякую рідному вишу та всім партнерам, які долучилися до сьогоднішнього відкриття. Вдячність і всім тим, хто сьогодні пам’ятає видатних спортсменів та тренерів Івано-Франківська», – наголосив Руслан Марцінків.

e42d7eee dafd 49ba 9d5f 7bcbb5acdc61 1

А сам ідейний натхненник і співзасновник проєкту Георгій Джапарідзе наголошує:
“Ми все зараз зробили не просто так, а завдяки Харитону Таймуразовичу, завдяки тому, що він у нас був. Мені дуже приємно, що став частинкою цього великого проєкту і радий, що в цьому залі – так багато людей. Щиро вірю в те, що наші маленькі вихованці із написом на спині «Школа ім. Х.Т.Марзаганова» досягатимуть великих вершин”. 

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено