Івано-Франківськ

Поліція та СБУ проводять обшуки у львівського псевдоактивіста

За даними ЗМІ, йдеться про 39-річного Остапа Стахіва.

IMG 20240925 142519 238 scaled

Національна поліція спільно з Службою безпеки України проводять обшуки у львівського псевдоактивіста, який видавав фіктивні посвідчення журналіста.

Про це повідомляє Нацполіція, пише ПІК.

“Правоохоронці документують шахрайські дії чоловіка. Детальніше після завершення слідчих дій”, – йдеться у повідомленні

Як згодом повідомила поліція Львівської області, 39-річний «керівник» газети, яка не мала акредитації, проводив навчання вартістю 7 тисяч гривень. Оплату слухачі повинні були переказати на рахунок іншої правозахисної організації, засновником якої також був фігурант.

“Після завершення курсів він обіцяв учасникам документ міжнародного зразка, а натомість вони отримували посвідчення журналістів газети, яка не мала відповідної законної акредитації”, – інформують поліцейські.

FB IMG 1727269528645 scaled

Окрім того, через свої акаунти в соцмережах «блогер» розповсюджував деструктивний контент. Зокрема стверджував, що російську збройну агресію нібито спричинили «треті країни», які «спровокували» москву до повномасштабного вторгнення в Україну.

Також під час одного зі своїх прямих ефірів у соцмережах фігурант публічно озвучив точну локацію розташування одного з підрозділів українських захисників, чим наразив їх на небезпеку.

Слідчі Нацполіції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

У повідомленні не вказане ім’я фігуранта, але за даними УП, йдеться про Остапа Стахіва, який у часи пандемії ковіду був одним із очільників руху антивакцинаторів. Він публічно заявляв, що ковіду не існує, а пандемія – це вигадка, та організував пікети противників вакцинації й збирав кошти.

Окрім того, у листопаді 2021 року Служба безпеки України оголосила Стахіву підозру в поваленні державного ладу. 30 листопада за Стахіва внесли заставу 998,8 тис. грн. Ці кошти допомогли зібрати прихильники підозрюваного, то ж його відпустили із СІЗО. Також він проходив психіатричну експертизу.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено