Івано-Франківськ

Франківська СБУ засудила до 10 років ув’язнення колаборантку з Херсонщини

Жінці винесли вирок "заочно".

Франківська СБУ засудила до 10 років ув'язнення колаборантку з Херсонщини

Франківська СБУ до 10 років в’язниці засудила голову «виборчої комісії», яка організовувала псевдореферендум за приєднання Херсонщини до росії. Йдеться про голову так званої «виборчої комісії № 826», яку створили рашисти у захопленому на той час Бериславському районі, пише ПІК.

“Щоб виконати вказівку москви, колаборантка залучила дев’ятьох місцевих жителів, з яких у подальшому сформувала склад «виборчкому». Разом із секретарем «комісії» вона особисто агітувала місцевих мешканців підтримати фейковий плебісцит і «проголосувати» на користь кремля”, – йдеться у повідомленні Служби безпеки в Івано-Франківській області.
А безпосередньо в дні незаконного референдуму відправляла підлеглих робити подворові обходи приватних помешкань з бюлетенями та виборчими урнами. Під час таких рейдів членів «виборчої комісії» супроводжували озброєні загарбники.
“Під час звільнення регіону «голова виборчкому» втекла разом із окупантами, а її підлеглі залишились на деокупованому правому березі. Залучити їх у комісію колаборантці вдалося обіцянками заплатити 50 тисяч рублів, втім після референдуму грошову винагороду вони так і не отримали”, – додають в установі.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено