Стало відомо, що робити, щоб їжа не прилипала до сковорідки. Звичайно, сьогодні можна використовувати спеціальні сковорідки з антипригарним покриттям. Однак, навіть і вони з часом втрачаються свої властивості та їжа починає прилипати в процесі смаження. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.
Кілька способів, які рекомендують кулінари, якщо продукти прилипають до сковорідки:
- Пергамент
Це найпростіший спосіб, для якого вам потрібен всього лише лист пергаменту. Його кладуть на дно сковорідки, вирізавши так, щоб діаметр підходив під виріб. Далі наливають олію для смаження та готують продукти як завжди.
- Яблучний оцет
На сковорідку перед смаженням потрібно налити кілька крапель оцту та розподілити його по всій поверхні. Потім посуд прогріти, допоки вся рідина не випарується. Тепер можна починати готувати будь-яку страву – вона точно не прилипне і не пригорить.
- Кухонна сіль
Ця хитрість спрацює навіть в тому разі, якщо ви готуєте їжу на чавунній чи алюмінієвій сковорідці. Потрібно поставити посуд на вогонь та нагріти. Потім висипати 3-4 ложки солі. Періодично помішуючи, просмажте сіль, поки вона не змінить свій колір.
Після цього її зі сковорідки прибирають, наливають невелику кількість олії, прогрівають та дають вистигнути. Залишилося тільки витерти залишки олії і можете використовувати посуд для смаження. Тепер ви забудете, що це таке, коли їжа прилипає до сковорідки.
Читайте також у ПІК:
- Значення імені Дмитро: походження, характеристика, іменини, відомі люди
- Як вибрати якісний пральний порошок?
- Головні новини Івано-Франківська та Прикарпаття: де читати
- Чи буде взимку картопля коштувати 50 грн/кг: відповідь Мінагрополітики